Obligationer: Tyskland og Danmark var 'odd men out'

Investorerne sendte torsdag samtlige europæiske obligationsrenter op - lige på nær i Danmark og Tyskland, der som de eneste lande holdt sig "neden vande" på rentefronten.

Efter større udsving lagde især de sydeuropæiske obligationsrenter sig en smule i løbet af dagen - Italien endte med en stigning på 6 basispoint til 4,05 pct. for den 10-årige rentes vedkommende, mens Spanien landede en rentestigning på sin 10-årige, toneangivende statsobligation på lige over 1 basispoint til 4,28 pct. i rente.

Storbritannien, der i løbet af formiddagen kom med en overraskende pæn BNP-opgørelse for første kvartal 2013, kunne se renten på statsobligationen stige hånd i hånd med det britiske pund i kølvandet på meldingen. Det britiske BNP steg i første kvartal med 0,3 pct., hvor markedet havde ventet mere beskedne 0,1 pct.

- Kigger man lidt ned i produktionsside-underkomponenterne, der følger med den foreløbige opgørelse af tallene, viste de, at fremgangen var rimeligt bredt baseret på både servicesektor og industri, mens byggesektoren viste sig noget svagere, hvilket ikke var overraskende givet det usædvanligt kolde vejr, skriver seniorøkonom hos Handelsbanken, Rasmus Gudum-Sessingö i en kommentar.

Renten endte med et plus på 3 basispoint til 1,72 pct.

I Frankrig steg renten dog kun marginalt til 1,75 pct. - en stigning på et enkelt basispint.

Den danske statsobligation tog et forsigtigt rentedyk på 1 basispoint fra lukkeniveauet onsdag på 1,38 pct. Det tilsvarende, tyske søsterpapir lukkede dagen med knap et basispoint i rentefald til 1,24 pct. i rente.

I USA kom den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige, og her var der positive nyheder til markedet. I alt 339.000 stillede sig op i arbejdsløshedskøen - det skal holdes op mod, at analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News havde ventet 350.00 nytilmeldte ledige. Ugen før var tallet 355.000 - oprevideret fra 352.000.

Den toneangivende, amerikanske statsobligation - T-bond - tog et lille rentehop på knap 2 basispoint til 1,72 pct. i effektiv rente.

BRANCHENYT
Læs også