Aktier: C20 tager på bededagsferie i plus

Som et andet sjippetov flyttede skillelinjen mellem plus og minus i det danske C20-indeks sig op og ned i løbet af dagen på fondsbørsen i København. Skillelinjen sluttede imidlertid så kun fem ud af 20 endte dagen i negativt terræn.

Det samlede C20 Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,3 pct. til indeks 566,83.

Nordea hentede onsdagens kursfald hjem igen og sluttede som frontløber i det samlede indeks med en stigning på 2,8 pct. til 65,4 kr. per aktie.

Novozymes fik aldrig trukket sig fri af dyndet, og enzymproducenten fra Bagsværd endte dagen i minus 2,5 pct. til 200,3 kr. per aktie. Faldet kom i kølvandet på et et regnskab, der ikke levede op til forventningerne på stort set alle poster. Regnskabet bød dog på en lille opjustering til salgsforventningerne.

Omsætningen landede på 2845 mio. kr. i kvartalet - et stykke under de 2949 mio. kr., som var forudset blandt analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

Det var især inden for vaskemiddelenzymer og føde- og drikkevareenzymer, at Novozymes kom i mål langt fra salgsestimaterne.

Også driftsresultatet, EBIT, var under estimaterne, og på bundlinjen var Novozymes' overskud på 514 mio. kr. og dermed mere end 6 pct. fra estimatet på 548 mio. kr.

For resten af 2013 fastholder Novozymes dog forventningerne til resultaterne, og forventningen til salgsvæksten i danske kroner løftes faktisk en anelse til 5-8 pct. fra 4-7 pct.

Også i minus endte Coloplast, der faldt 1,1 pct. til 293,4 kr. per aktie. Koncernen kommer med regnskab for sit andet kvartal tirsdag den 30. april.

Ifølge SME Direkts estimat-indsamling ventes en vækst i omsætningen til 2831 mio. kr. fra 2692 mio. kr. i andet kvartal 2012. Nettoresultatet ventes at lande på 646 mio. kr. mod 647 mio. kr. for et år siden.

Transport- og logistikkoncernen DSV fik torsdag morgen hævet sin anbefaling til "køb" af svenske SEB, der tidligere har sagt "hold." I samme ombæring hæves kursmålet for DSV-aktien til 161 kr. fra 149 kr.

Det begrundes med, at SEB vurderer DSV til at ligge lunt i svinget i forhold til at tage markedsandele fremadrettet. Samtidig venter SEB's analytikere, at DSV vil genstarte sit tilbagekøbsprogram i forbindelse med kvartalsregnskabet tirsdag.

DSV er regnskabsaktuel tirsdag, hvor kvartalsregnskabet spås at vise en lille vækst i omsætningen trods udfordringer på især det europæiske marked.

Aktien tog pænt imod anbefalingsløftet fra SEB, og DSV blandede sig i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 2,7 pct. til 141,5 kr. per aktie.

Uden for C20-indekset fik proteseselskabet Össur oven på onsdagens pressede kvartalsregnskab sænket sin anbefaling hos Danske Markets til "hold" fra tidligere "køb," mens kursmålet sænkes til 8 kr. fra tidligere 9 kr. Össur steg dog 1,9 pct. til 8 kr. per aktie.

It-selskabet Columbus præsterede at løfte sin indtjening med 32 pct. i forhold til første kvartal 2012 på trods af en flad salgsudvikling. Omsætningen steg beskedent til 203,3 mio. kr. fra 203,0 mio. kr. for et år siden, men driftsresultatet på EBITDA-niveau steg til 7,4 mio. kr. fra 5,6 mio. kr.

Columbus fastholder forventningerne til 2013 på en omsætning i niveauet 900 mio. kr. og et EBITDA-overskud på 60 mio. kr. Columbus-aktien steg 1,3 pct. til 2,32 kr. per aktie.

Evigt-svingende Brøndby IF faldt 2,4 pct. til 6,15 kr. per aktie. Torsdag var sidste dag, hvor indehaverne af tegningsretterne kan tegne nye Brøndby-aktier.

Der kommer en opgørelse tirsdag den 30. april, hvor det vil fremgå, hvor langt klubben er nået i sit projekt, der skal sikre 60 mio. kr. i likviditet til klubbens videre drift.

Første kvartal blev svagere for Sparekassen Faaborg, end ledelsen på forhånd havde regnet med. Resultatet før kursreguleringer, nedskrivninger og skat blev 15,6 mio. kr. I samme periode sidste år blev den tilsvarende regnskabslinje 12,7 mio. kr. højere.

- Faldet skyldes en kombination af et fald i renteindtægterne som følge af et væsentligt reduceret udlån og et lavere afkast af overskudslikviditeten, forklarede bankens ledelse.

Samlet set fik banken et nettounderskud på 21,3 mio. kr. Aktien lukkede 4,3 pct. i minus til 112 kr. per aktie.

Modsat Spar Faaborg er Nordfyns Bank godt på vej til at realisere egne forventninger for hele 2013 efter et solidt første kvartal, der bragte et overskud før skat på 8,7 mio. kr. til banken.

Ganske vist var det et fald fra samme periode sidste år, men det var også et ekstraordinært godt år for Nordfyns Bank, så resultatet anses for værende tilfredsstillende.

Nordfyns Bank øgede da også sine netto rente- og gebyrindtægter til 37,1 mio. kr. i perioden fra 36,8 mio. kr. i første kvartal 2012, mens basisindtjeningen landede på 13,6 mio. kr. mod 13,8 mio. kr. i den tilsvarende periode i fjor.

Dermed har Nordfyns Bank realiseret cirka 25-30 pct. af forventningerne om et basisresultat på 45-55 mio. kr. for hele 2013. Forventningen fastholdes i regnskabet for første kvartal. Aktien lukkede med en stigning på 6,6 pct. til 585 kr. per aktie.

Svejsemaskinefabrikken Migatronic oplevede en mindre nedgang i omsætningen i årets første tre måneder, men selskabet har tiltro til, at udviklingen vender i de kommende måneder. Det oplyste Migatronic i en kortfattet periodemeddelelse.

Migatronic fastholder sine forventninger til hele regnskabsåret om en svag stigning i resultatet sammenlignet med 2012, hvor Migatronic tjente 9,3 mio. kr. før skat. Aktien faldt 0,7 pct. til 142 kr. per aktie.

TK Development har brug for 210-231 mio. kr. i ny aktiekapital for at sikre dem fremtidige drift og langsigtede indtjening. Det siger selskabet i sit årsregnskab for 2012/13, der bød på et underskud på næsten 500 mio. kr. og et strategiskifte, så ledelsen nu vil acceptere udvalgte projektsalg til reducerede priser. TK-aktien faldt 13,8 pct. i torsdagens handel til 10 kr. per aktie.

BRANCHENYT
Læs også