Med energimægleren på job

Det kræver en energisk indsats at være energimægler, der handler strøm, for ofte bliver der handlet helt ned til et kvarter inden, strømmen skal komme ud af en kontakt, fortæller energibørsmægler Emil Gerhardt.

Der arbejder 22 forskellige nationaliteter hos Danske Commodities i Aarhus, så ofte bliver der talt engelsk eller tysk kollegerne imellem. Jobbet som energihandler foregår foran 10 skærme med to computere, så man hele tiden kan følge med på forskellige markeder og i nyheder, der kan have indflydelse på prisen. Foto: Lene Samsø Stemningen er høj, og tonen kan være hård, når der handles energi. Men der er også kram til kolleger, når de kommer tilbage fra ferie. En af de ting, Emil Gerhardt fremhæver som det bedste ved sit job som energihandler hos Danske Commodities, er sammenholdet med kollegaerne. Foto: Lene Samsø

For Emil Gerhardt er strøm en handelsvare, hvis pris går op og ned præcis som valutaer og aktier, der handles på børsen. Han er trader, eller energihandler, og hans arbejdsdag hos firmaet Danske Commodities med base i Aarhus drejer sig om at købe og sælge elektricitet.

Arbejdsdagen begynder typisk klokken syv, fortæller 28-årige Emil Gerhardt, og retter så sig selv. For faktisk begynder den inden, han sætter sig til rette foran de ti computerskærme på kontoret i Aarhus:..

BRANCHENYT
Læs også