Forældrekøb bliver mere populært

Flere forældre køber lejligheder. Visse steder er hver anden lejlighed købt af forældre.

Flere forældre køber en lejlighed til børnene.  Foto: Henrik Kastenskov

Lave renter og billige lejligheder får flere forældre til at købe en lejlighed, som barnet kan bo i.

Sidste år steg forældres køb af lejligheder med 13 pct., og de lukrative vilkår skaber forventning hos boligøkonomer om yderligere fremgang i markedet. Det skriver Børsen.

17,8 pct. af de solgte lejligheder er købt af forældre. Men der er store forskelle fra postnummer til postnummer. I Aarhus C og Aarhus N blev knap 40 pct. af de solgte ejerlejliegheder købt af forældre, mens det svinger fra 11 pct. på Østerbro til mere end halvdelen på Nørrebo i København.

Hjælp til børnene

Nordea Kredit forventer, at boligpriserne stiger med 1,5 pct på landsplan i 2013 og med 3 pct. i 2014. Dermed kan et boligkøb være en god investering. Men forældrekøb bør dog  ses som en hjælp til børnene og ikke en afkastgivende investering.

Christian Hillingsøe Heining, cheføkonom i Realkredit Danmark, advarer, ifølge Børsen, forældrene imod, at hvis boligmarkedet vender og forældrene har en anden bolig ved siden af, så kan de lide et stort formuetab ved at købe en lejlighed til barnet. Samtidig advarer han mod risikoen ved finansiering med flexlån, fordi stigende renter kan likividitetsbelaste forældrene.

BRANCHENYT
Læs også