Zuckerberg får 1 dollar i løn

Facebook-stifteren er endnu en af succesfulde chefer, som går ned i løn.

Facebook-chefen går betragteligt ned i  løn. Men han har stadig grund til at smile, da han har en større formue.  Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

1 dollar i årsløn.

Det er, hvad Facebook-stifteren Mark Zuckerberg har besluttet at give sig selv. Samtidig fravælger han bonusser. Det bekræfter Facebook i en skrivelse, ifølge Business Insider.

Men han bliver ikke ligefrem fattig af den grund. Da Facebook blev børsnoteret, sikrede stifteren sig nemlig 60 millioner aktieoptioner til en værdi af næsten 2.300 mio. dollars.

Sidste år modtog Mark Zuckerberg en bonus på 266.000 dollars oveni grundlønnen på 500.000 dollars.

Mark Zuckerberg er kendt for at sige, at Facebook ikke er sat i verden med det primære formål at tjene penge. Men når han nu vælger at gå betragteligt ned i løn, er det ikke et helt nyt fænomen.

1 dollar-klubben

Han bliver nemlig blot seneste medlem i "1 dollar-lønklubben", som en række succesfulde chefer har valgt at indgå i.

Apples Steve Jobs var den første af it-branchens chefer, som valgte en løn på blot 1 dollar. Det gjorde han, da han i vendte tilbage som topchef i 1998. I 2005 valgte Google-grundlæggerne Larry Page og Sergey Brin at følge trop og gik ned i løn til 1 dollar.

Af andre teknologi-chefer, der tager eller har taget 1 dollar i løn, kan nævnes Meg Whitman fra HP, Jerry Yang fra Yahoo, Larry Ellison fra Oracle, Elon Musk fra Tesla og Mark Pincus fra Zynga.

Flere amerikanske topchefer uden for it-verdens navle Silicon Valley har meldt sig ind i 1 dollar-lønklubben. Det gælder blandt andre cheferne fra Urban Outfitters og Duke Energy.

Tilbage i 1978 fik Lee Lacocca 1 dollar i løn, da han skulle redde Chrysler fra konkurs.

BRANCHENYT
Læs også