Lockout giver AMU-centre milliontab

Mindst 16 mio. kroner har lærer-lockouten kostet de tre AMU-centre AMU Vest, AMU Fyn og AMU Nordjylland.

Arkivfoto: Finn Frandsen

Og beløbet kan risikere at blive endnu større, da det varer noget tid, inden centrene er på fuld styrke igen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad i sin udgave mandag.

- Vi har mistet omkring otte mio. kroner i alt på de fire uger, og det vil vare noget tid, inden vi er fuldt op at køre igen. I maj måned forventer vi eksempelvis måske kun at nå halvdelen af vores normale indtægter, siger direktør Peter Thomsen fra AMU Nordjylland.

AMU Vest i Esbjerg melder om et driftstab på fire mio. kroner. Uddannelsesinstitutionen har endnu ikke taget stilling til, om driftstabet vil betyde fyringer.

- Vi holder ekstraordinært bestyrelsesmøde den 3. maj, hvor vi vil kigge på en genopretningsplan, og hvor vi også vil tage stilling til, hvad vi skal gøre for at indhente tabet på de fire mio. kroner, siger direktør Torben Pedersen.

Omkostningerne kan vokse på sigt

AMU Fyn har ikke gjort driftstabet for de fire uger endeligt op endnu, men forstander Ove Dalby oplyser, at tabet mindst ligger på en mio. kroner om ugen.

Frygten for at have mistet kunder dukker op hos AMU-centrene i kølvandet på lockouten:

- Konsekvensen har været, at vi har måttet aflyse aktivitet for en frygtelig masse kursister, og vi har tabt en række kunderelationer. En række af vores store kunder har vi nu ikke kunnet hjælpe i fire uger. De har selvfølgelig fundet andre løsninger i den periode, og det er ikke sikkert, at de lige vender tilbage igen. Det tabte marked skal vi til at indhente igen, siger Torben Pedersen fra AMU Vest.

På AMU Fyn er man dog overbevist om, at kunderne vil vende tilbage igen.

Læs også