Bedste aktiekøb - Novo eller Lundbeck?

Storbanken Nordea giver sit svar på, hvordan en investor bedst positionerer sig.

Foto: Magnus Møller

Selv om Lundbeck har haft en række positive nyheder med produktlanceringer og bekræftende studiedata, så fastholder Nordea bankens salgsanbefaling. Dog kan man opnå en kortsigtet gevinst.

"Konsensusforventningerne til 1. kvartal ser for konservative ud. Det er derfor sandsynligt, at regnskabet vil overraske markedet positivt. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at man sælger Lundbeck, men går du efter at optimere på kort sigt, er det værd at overveje at vente med at sælge til efter regnskabet," skriver banken i sin morgenrapport.

Provenuet fra Lundbeck er ifølge Nordea oplagt at placere i Novo Nordisk.

"Som vi anbefaler at købe, inden det aflægger regnskab på onsdag."

Negativ stemning

For i modsætning til netop Lundbeck, så er Novo Nordisk i 2013 løbet ind i et negativt nyhedsflow, dels den udskudte amerikanske godkendelse af Tresiba, dels data på Victoza til behandling af fedme, som skuffede markedet. Og det har affødt en negativ stemning omkring aktien, men nu er det ifølge Nordea på tide at se fremad.

"Et medicinalselskab vil fra tid til anden løbe ind i produktskuffelser og støj omkring kommende produkter. Det er der absolut intet unormalt i, heller ikke hos Novo Nordisk. Vi forventer, at Tresiba godkendes i USA på et senere tidspunkt. Herudover var de omtalte Victoza-data på niveau med vores forventninger. Det er nu på tide at lægge de gamle nyheder bag os og se fremad," skriver banken og fortsætter:

"Vi forventer, at onsdagens regnskab vil markere en vending i stemningen omkring aktien. Vi ser frem til en opjustering af helårsforventningerne, og regnskabet bør bidrage til at genskabe fokus på den stærke kerneforretning og derigennem afføde et stemningsskift i aktien, som efterfølgende vil sætte kurs mod nye rekorder."

 Nordea: Køb Novo Nordisk-aktier

 Nordea: Sælg Lundbeck-aktier

 Nordea negativ på Lundbeck trods godkendelse

 Nordea foretrækker brite frem for Lundbeck 

Læs også