TV 2 køber sit hovedsæde på Teglholmen

TV 2 skifter fra lejer til ejer af domicilet i Københavns Sydhavn.

Efter at have lejet ejendommen i en årrække,  har TV 2 nu købt domicilet på Teglholm Allé 16 i Københavns Sydhavn af MP Pension for 350 mio. kr. Købet finansieres via realkreditlån og likvide midler, skriver TV 2.

TV 2 har lejet bygningen, siden stationen i 2007 samlede sin aktiviteter i København på én adresse i stedet for tre forskellige.

" Den nuværende lejeaftale mellem TV 2 og MP Pension har ikke været hensigtsmæssig i forhold til vores ofte specielle behov, hvor tv-produktionen kræver, at der løbende installeres nye tekniske løsninger og laves særlige bygningsmæssige indretninger. TV 2 er derfor bedst tjent med at købe ejendommen og dermed få en mere langsigtet holdbar løsning, som samtidig har en positiv indflydelse på vores løbende driftsudgifter allerede fra overtagelsesdagen," siger TV 2's finansdirektør, Peter Normann i en pressemeddelelse.

I 2007 blev der indgået en tiårig lejekotrakt, og huslejen blev udregnet til ca. 15,6 mio. kr. om året.

Ved TV 2's indflytning blev ejendommen ombygget for ca. 200 mio. kr., hvoraf 110 mio. kr. blev finansieret via et huslejetillæg. Projektet var dengang en dyr affære for TV 2, der angiveligt  havde budgetteret med omkring 45 mio. kr.

TV 2's domicil i København er på ca. 12.000 kvadratmeter og rummer 450-500 arbejdspladser. Det er altså noget mindre end stationens hovedsæde på Kvægtorvet i Odense, der strækker sig over ca. 17.000 kvadratmeter og rummer 550-600 medarbejdere.

Læs også