Stor forskel på antal fejl i brugte biler

Alfa Romeo dumper, Mercedes overrasker, og Skoda stråler, viser test.

FDM anbefaler, at danskere, der vil købe en brugt bil, får bilen grundigt testet inden købet. Den kan nemlig være fyldt med fejl. DRESLING JENS

Hvis du kører rundt i en Alfa Romeo, er der risiko for, at din bil har flere fejl end gennemsnittet.

I hvert fald viser en test af 69.000 brugte biler, som er foretaget af FDM, at Alfa Romeo er det bilmærke med flest fejl.

Også Mercedes gemmer på mange skjulte fejl, mens Skoda har færrest.

En fejlfyldt italiener

Alfa Romeo havde i FDM's gennemgang i snit 8,3 fejl.

Til sammenligning er Skoda det bilmærke, der med 4,7 fejl i gennemsnit kan bryste sig af at have færrest fejl, skriver FDM's medlemsmagasin Motor.

"Der er grund til at se sig for, når man køber brugt bil. Ud af de 69.000 biler, vi har brugtbiltestet, fandt vi nemlig samlet 5,8 fejl pr. bil, men ikke alle bilmærker har lige mange.

Dykker man ned i tallene og ser på, hvordan de fordeler sig mærkerne imellem, bekræfter det sikkert lige så mange fordomme, som det giver overraskelser," siger leder af FDM's tekniske rådgivning Jørgen Jørgensen.

Bilmærker med flest fejl:
  • Alfa Romeo: 8,3 fejl i gennemsnit pr. bil.
  • Mercedes-Benz: 7,5 fejl i gennemsnit pr. bil.
  • Fiat: 7,2 fejl i gennemsnit pr. bil.
  • Renault: 6,4 fejl i gennemsnit pr. bil.
  • Mitsubishi: 6,4 fejl i gennemsnit pr. bil.

Mercedes skuffer

Jørgen Jørgensen fremhæver Mercedes-Benz som en negativ overraskelse. Den tyske bilmastodont har i gennemsnit 7,5 fejl og er dermed det bilmærke med næst flest fejl.

I forhold til de øvrige bilmærker skiller Mercedes sig dog ud ved både at være ældre og have kørt flere kilometer end gennemsnittet, da der ofte er tale om frikørte taxaer.

"Oversigten er et godt udgangspunkt, hvis man skal købe brugt bil. Men én ting er bilmærke, noget andet er de enkelte modeller, hvor nogle er mere berygtet for deres fejl end andre," siger Jørgen Jørgensen.

Få bilen testet

Alfa Romeo 156 topper den lidet flatterende liste over bilmodeller med flest fejl.

Bilen har i gennemsnit 8,4 fejl pr. bil.

FDM anbefaler, at man ved køb af en brugt bil får bilen testet, da en gennemgang ikke altid giver et præcist billede af bilens stand.

Hele listen over de forskellige bilmærker, og hvilke fem modeller, der har flest fejl, kan ses i Motors majnummer.

Læs også