Microsoft kan slå Amazon af cloud-tronen

Microsoft storsatsning kan i fremtiden vælte Amazon af pinden som markedsleder inden for web-baserede lagringsprogrammer, det der også kaldes cloud computing.

Foto: AP

Det vurderer analytikere, efter at salget af Windows Azure i de forgangne 12 måneder har passeret 1 mia. dollar (5,7 mia. kr.) 

Microsoft har siden lanceringen i begyndelsen af 2010 satset massivt på at få succes med Windows Azure, som er en software, der gør brugere i stand til at lagre programmer og filer på fjernservere. Microsoft håber nemlig på, at Azure kan skabe vækst for it-giganten, i takt med at faldet i antallet af solgte Pc’er gør det sværere at opnå vækst fra det traditionelle salg af styresystemsoftwaren Windows.

Mere at komme efter

Windows Azure har omkring 20 pct. af erhvervs cloud computing-markedet mens markedslederen Amazon sidder på solide 71 pct. viser tal fra Forrester Research ifølge Bloomberg News, men kampen er langt fra overstået, lyder det dog samtidig.

- Jeg forudser, at Microsofts Azure-omsætning vil fordobles hvert eneste år fremadrettet. Microsoft har sandsynligvis mere omsætningsvækstpotentiale foran sig end nogen anden på markedet. Inden for blot et år kan Microsoft nå en markedsandel på hele 35 pct. af, udtaler analytiker hos Forrester Research James Staten ifølge Bloomberg News.

Stor vækst

Tal fra Microsoft selv understøtter James Statens vurdering, idet de seneste opgørelser fra softwaregiganten går på, at antallet af Azure-abonnementer steg imponerende 48 pct. i løbet af de sidste seks måneder.

Samtidig har Azure-divisionen i de sidste ni kvartaler haft en omsætningsvækst på mindst 10 pct., fortæller Azure-divisionens vicedirektør for marketing hos Microsoft Takeshi Numoto til Bloomberg News.

Microsofts salg af det traditionelle Windows-styresystem er siden toppen i 2010 faldet 5,7 pct. og lå i 2012 på 18,4 mia. dollar.

Microsoft-aktien steg mandag 2,6 pct. til 32,61 dollar på børsen I New York. Microsofts aktier er steget med ca. 22 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

BRANCHENYT
Læs også