Direktør går fra grønt til sort

Topjob: Det giver både faglig og personlig mening at arbejde for omstillingen fra sort til grøn energi, mener Rasmus Plougmann Laursen, som er direktør i energirådgivningsvirksomheden SE Big Blue og underdirektør i SE.

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?

Vi er her for at hjælpe virksomheder til at spare på energien og udnytte deres ressourcer optimalt. Det er noget, der kan få én op af sengen om morgenen, for det er jo ultimativt godt - både for virksomhedernes konkurrenceevne og for bæredygtigheden. Det sikrer også danske arbejdspladser basalt set, for hvis virksomhederne er mere konkurrencedygtige, så har de jo større chance for at overleve som dansk virksomhed. Det er ofte de meget energiintensive virksomheder, vi arbejder med, og her ser vi, at hvis man arbejder meget grundigt og gør sig umage med at optimere sit energiforbrug, så kan man sikre, at man kan bevare produktionen i Danmark.

Hvad er det for nogle konkrete råd, I giver til virksomhederne?

Vi går ud i virksomhederne, kigger på produktionsapparatet og siger eksempelvis: Her kan I for en investering på to millioner kroner spare én million kroner årligt ved at skifte noget ud på ventilationsanlægget, trykluftskompressoren eller alt muligt andet ude i fremstillingsindustrien. Vi kommer altså med råd og regner ud, hvordan virksomhederne kan realisere deres besparelser.

Middagsinterviewet

Alle hverdage kl. 12 bringer vi i Premium et frisk interview med en aktuel person.

Middagsinterviewet er i dag med:

  • Rasmus Plougmann Laursen, direktør i SE Big Blue (underdirektør i SE).
  • Derudover er han ejer af Côte d’Or Vin I/S og medlem af bestyrelsen hos Vitesse A/S.
  • Tidligere har han blandt andet være markedschef og supervisor hos DONG Energy og har senest været medlem af direktionen hos DONG Energy El & Gas, Frederiksberg Energiservice A/S og DONG Energy Gasforsyning A/S.
  • Han er uddannet M. Sc. i økonomi, cand. polit. ved Københavns Universitet

Jeg får derfor indsigt i mange forskellige branchers udfordringer, og det kræver, at man forstår, hvad virksomhederne beskæftiger sig med, og hvilke kunder, de har. Den ene dag kan man stå med en skoproducent, den næste dag kan det være en aluminumsproducent, og her er det meget forskellige ting, der er på spil. Det er for det første rigtig sjovt, og så tror jeg, at det kan styrke min evne til at drive forretning i mange forskellige brancher på lang sigt.

Fakta: SE Big Blu

SE Big Blue er et energirådgivningsfirma, som rådgiver virksomheder og kommuner i Danmark og udlandet. Virksomheden er en del af SE, som er et af Danmarks største energiselskaber med 700 medarbejdere og en egenkapital på 9 milliarder kroner.

Kilder: Greens.dk, Linkedin.dk, Sebigblue.dk

Hvad har været den største udfordring som leder?

Jeg har mange rasende dygtige specialister i min organisation, og når man skal lede dem, så kræver det en meget præcis kommunikation. Tidligere har vi ikke været helt gode nok til at kommunikere i god tid og i rigelige mængder, men det har vi gjort en hel masse ved.

Hvad er din største styrke som erhvervsleder?

Jeg er ret værdidrevet, og det er vigtigt for mig, at mine værdier er i samspil med den virksomhed, jeg arbejder for. Her synes jeg, at jeg er landet på den rigtige hylde, for SE Big Blue har fire simple værdier, som handler om at have mod, bæredygtighed, åbenhed og nærhed.

Hvad havde du lavet, hvis du ikke havde fået dit nuværende job?

Jeg kan godt lide det, der er på spil i energibranchen i de her år. Det smelter sammen med hele spørgsmålet om, hvordan vi varetager den jord, vi går rundt på, og det er der noget fagligt og personligt stimulerende ved. Så jeg ville nok være i en virksomhed, som havde noget på dagsordenen omkring omstillingen fra sort til grøn energi.

Hvad er det bedste råd, du kan give en uerfaren leder?

Jeg tror, at man får mere gennemslagskraft som leder ved at være godt afklaret med, hvad man har med i bagagen, og vide, hvad man er god til og mindre god til. For medarbejderne kan sagtens gennemskue det, og det er helt ok at række ud og bede om hjælp. Det får man faktisk rigtig god energi af.

Hvad er dine fremtidige mål som erhvervsleder?

At jeg konstant udfordrer mig selv og lader mig udfordre. Jeg så engang et citat, der lød noget i retningen af: ”At vove er at miste fodfæstet for en tid, ikke at vove er at miste sig selv”. Det ligger og lurer i baghovedet.

BRANCHENYT
Læs også