Newmont Mining skuffer efter stigende omkostninger

Den amerikanske guldproducent Newmont Mining indikeres 1,8 pct. lavere i 33,35 dollar i det amerikanske førmarked efter et svagere end ventet regnskab for første kvartal, der er ramt af et fald i guldprisen samt højere end ventede omkostninger.

Foto: Colourbox

Newmont Minings omsætning faldt i første kvartal til 2,18 mia. dollar fra 2,68 mia. dollar, hvilket skuffede i forhold til analytikernes forventning på 2,29 mia. dollar. Indtjeningen eksklusive ekstraordinære poster blev på 71 cent per aktie sammenlignet med analytikerkonsensus på 76 cent per aktie. De gennemsnitlige omkostninger per produceret ounce guld er steget til 758 dollar fra 620 dollar for samme periode året forinden, hvilket også var over analytikerestimatet på 740 dollar.

Koncernchef Gary Goldberg forsøger at bremse guldmineselskabets driftsomkostninger, der er steget 40 pct. siden 2010 og frem til sidste år som følge af stigende priser på råvarer, udstyr og arbejdskraft. Newmont har ud over stigende omkostninger også skullet kæmpe med et fald i produktionen på 11 pct...

BRANCHENYT
Læs også