Her er Nordens største solcelleanlæg

2.932 solcellepaneler leverer strøm svarende til 225 husstandes årsforbrug.

Der indgår 2.932 solcellepaneler i anlægget på Renseanlæg Damhusåen i Valby. Foto: Lynettefællesskabet

Knap 3.000 solcellepaneler på et areal svarende til to fodboldbaner.

Så har man ifølge Lynettefællesskabet Nordens største solcelleanlæg til en pris på 8,5 mio. kr.

Anlægget på Renseanlæg Damhusåen i Valby blev i dag officielt åbnet af teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ayfer Baykal (SF).

En CO2-neutral hovedstad

Hun glædede sig over, at Lynettefællesskabet dermed kan blive kendt for andet end at være en virksomhed, der renser slam og spildevand.

"Med indvielsen af det nye solcelleanlæg viser Lynettefællesskabet igen, at det er en virksomhed, der anvender miljøvenlige løsninger. Det er et skridt i den rigtige retning, der kan hjælpe København med at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025," sagde Ayfer Baykal.

Solcelleanlægget er bygget op af 2.932 solcellepaneler, der tilsammen leverer 777 kWp. Det svarer cirka til 225 husstandes årlige strømforbrug.

Dansk producent

Anlægget , der er leveret og monteret af den danske solcelleproducent Gaia Solar, har kostet 8,5 mio. kr. og er opført med støtte fra EU. Der er regnet med en tilbagebetalingstid på 13 år. Anlægget vil dække 10 pct. af Lynettefællesskabets strømforbrug.

"Solcelleanlægget er en investering, der både gavner miljøet og os som virksomhed. Det vigtigste er dog, at anlægget producerer CO2-neutral strøm, så vi kan bidrage til at løfte den store klimaudfordring," mener Torben Knudsen, der er direktør i Lynettefællesskabet.

BRANCHENYT
Læs også