Aktier: Regnskabsjubel i C20-toppen

Coloplast, Tryg og DSV slap godt igennem sine regnskabsfremlæggelser tirsdag og sluttede alle tre i den pæne ende af C20 Cap-indekset.

Samlet steg indekset marginale 0,03 pct. til 566,16 point efter både at have ligget til et lille fald og en stigning på op mod 0,7 pct. højere i dagens løb.

Coloplast tog føringen efter sit halvårsregnskab, der blev taget særdeles godt imod af investorerne kort før frokost. Aktien startede ellers med at dykke lige efter regnskabet, men efter kort tid steg den til tops i eliteindekset. Selve regnskabet bød på en lidt bedre omsætningsvækst end ventet fra Coloplast, men svagt lavere indtjening. Eksempelvis var overskuddet i andet kvartal på 855 mio. kr før skat, hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde forudset 873 mio.kr.

Medicoselskabet fastholdt sine forventninger til hele 2012/13 og udbetaler desuden et ekstraordinært udbytte på 3 kr. per aktie til investorerne. Alt i alt blev det vekslet til en kursstigning på 4 pct. til kurs 308, og Coloplast tog dermed lidt revanche fra de seneste ugers kursfald på over 10 pct.

- Coloplasts kvartalsregnskab efterlader et positivt indtryk, uden at det efter vores vurdering berettiger til den markante kursstigning, skriver Sydbanks Coloplast-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar efter regnskabet.

Forsikringsselskabet Tryg leverede omvendt også ganske solidt i sit første kvartal og overgik forventningerne over stort set hele linjen. Bruttopræmieindtægterne var ganske vist en spids under det ventede, men med et flot forsikringsteknisk resultat og investeringsresultat klarede Tryg sig bedre, end analytikerne havde spået.

Combined ratio, der sætter forsikringsudgifterne i forhold til præmieindtægterne, landede desuden på 90,3 - noget bedre end analytikernes forventning om 91,5 ifølge SME Direkt. På bundlinjen leverede Tryg et nettooverskud på 575 mio. kr. mod ventet 499 mio. kr.

Tryg-aktien lagde sig efter Coloplast som næstmest stigende i C20 Cap-indekset med et løft på 3,6 pct. til 490,20 kr. - en ny lukkekursrekord for aktien. Topdanmark lod også til at nyde godt af de fine forsikringstakter og steg 1,6 pct. til 145,20 kr.

DSV's regnskab viste til gengæld tegn på stagnerende eller faldende transportmængder samt hård konkurrence i første kvartal, og det kunne mærkes på resultaterne, der ikke levede op til analytikernes forventninger. Omsætningen på 11,0 mia. kr. skuffede lidt i forhold til konsensusforventningerne, mens driftsresultatet (EBITDA) og bundlinjen også landede under det ventede.

Efter at have ligget til fald meget af formiddagen, vendte skæbnen for DSV-aktien, og ud på eftermiddagen steg den pænt, så den lukkede i kurs 142,50 - en fremgang på 0,6 pct.

A.P. Møller - Mærsk fik nyt fra Japan, hvor rederigruppen Mitsui O.S.K Lines, der blandt andet har tørlast- og containeraktiviteter, aflagde regnskab for 2012/13. Selskabet venter at vende det afsluttede regnskabsårs underskud til et plus i 2013/14. Blandt andet venter Mitsui at øge omsætningen inden for containerskibsforretningen med 23,7 pct. til 750 mia. yen, mens segmentresultatet ventes at blive plus 10 mia. yen mod et minus på 11 mia. yen i 2012/13. Også rederierne K-Line og Nippon Yusen kom med optimistiske udsigter, men optimismen bar ikke over til Mærsk, hvor B-aktien faldt 1,0 pct. til 40.280 kr.

Bunden af C20-indekset blev udgjordt af Jyske Bank, Danske Bank og Novozymes, der alle faldt mellem 1,5 og 1,9 pct.

Uden for elitepapirerne var dagens store historie Brøndby IF, der kunne melde om en vellykket aktieemission med et bruttoprovenu på 108,4 mio. kr. til den trængte fodboldklub. Det var dermed pænt over minimumskravet, og emissionen ventes gennemført 3. maj, hvor aktieklasserne også slås sammen. Indtil videre afslører klubben ikke, hvem der har spyttet penge i kassen.

Brøndby-aktien steg 33 pct. til kurs 9,30 og er dermed steget 250 pct. fra de 2,65 kr., aktiekursen blev korrigeret til, da emissionen blev indledt i starten af maj. Kursen er dermed også mere end fire gange så høj, som aktierne i selve emissionen bliver afregnet til: 2 kr. stykket.

BRANCHENYT
Læs også