Obligationer: Tilbage til udgangspunktet

Frem og tilbage er lige langt, og investorerne på obligationsmarkedet begav sig ud på begge strækninger flere gange tirsdag, hvor de danske statsrenter svingede lidt til begge sider, inden de lukkede stort set uændret i forhold til mandag eftermiddag.

Renten på det toneangivende, 10-årige papir lukkede eksempelvis i 1,32 pct., mere eller mindre samme niveau som mandag. Også i Tyskland sluttede den 10-årige rente uændret, efter at have været især faldende tidligere på dagen.

Tirsdagen bød på endnu en rekordhøj arbejdsløshedsprocent for eurozonen, hvor 12,1 pct. stod uden job i marts. Stigningen kom dog ikke bag på økonomerne, da gennemsnitsestimatet ifølge Bloomberg var netop 12,1 pct., en stigning fra 12,0 pct. i februar.

En overraskelse var det til gengæld, at inflationen i eurozonen ifølge første "flash"-opgørelse faldt til 1,2 pct. på årsbasis. Det var uventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var en stigningstakt på 1,6 pct. efter en inflation på 1,7 pct. i marts. Holder tallene, er det dermed den laveste inflationstakt i eurozonen siden februar 2010.

- Det har øget presset på Den Europæiske Centralbank (ECB) for at sænke renten eller introducere andre stimulative tiltag på torsdagens møde for at skabe gang i væksten, skriver Nordea i en kommentar.

Rentemødet i centralbanken er et stort fokuspunkt for handlerne denne uge, da der efterhånden er overvægt af økonomer, der forventer handling fra ECB-chef Mario Draghi. 43 af 70 økonomer adspurgt af Bloomberg venter, at banken vil nedsætte den styrende rente til 0,50 pct. fra 0,75 pct., mens en enkelt gætter på en rentesænkning til 0,25 pct.

BRANCHENYT
Læs også