Skatteregler kan hindre investeringer

Skat: Tyske Bayerngas er klar til at stoppe investeringer for 2,4 mia. kr., mens det amerikanske olieselskab Hess varsler neddrosling på det danske Syd Arne-felt.

Det amerikanske olieselskab Hess vil droppe yderligere udbygninger af Syd Arne-feltet i Nordsøen, hvis ikke regeringen lemper sin seneste skattestramning i Nordsøen. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Det A.P. Møller-ledede DUC-konsortium og Dong kan blive totalt dominerende. Det forudser de to sidste udenlandske selskaber uden for DUC med store aktiviteter i den danske del af Nordsøen. Tyske Bayerngas vil stoppe investeringer for 2,4 mia. kr., hvis der ikke bliver løsnet på den netop strammede skatteskrue. Amerikanske Hess varsler, at de nye skatteregler kan betyde, at man bliver nød til at ryste på hovedet til investeringer for 2-3 mia. kr.

»Bayerngas har med udgangspunkt i de oprindelige skattevilkår overvejelser om at investere yderligere 2,4 mia. kr. i udbygningen af felterne Solsort, Ravn og Hibonite. Men får vi ikke en anden og mere fair overgangsordning fra de gamle til nye skatteregler, bliver der ikke kapital til at investere yderligere i Danmark,« siger direktør Arne Westeng fra Bayerngas Danmark. ..

Læs også
Top job