Søfly-rute mellem Aarhus og København godkendt

En hurtig vej mellem Danmarks to største byer er tættere på en realitet.

Foto: Jan Dagø

Det er bøvlet at komme hurtigt til Aarhus fra København. Flyene fra Kastrup til Aarhus lander 45 kilometer nord for Jyllands hovedstad, hvilket giver en samlet rejsetid på to timer, mens det tager omkring tre timer med toget.

Det vil Rune Balle, 46-årig pilot fra Samsø, nu råde bod på, skriver metroxpress.

Planlagt åbning næste år

Han har efter flere års tovtrækkeri endelig fået godkendt en søfly-rute mellem København og Aarhus. Et søfly er, som navnet måske antyder, et fly, der kan lande på vandet.

»Vi satser på, at ruten åbner til april næste år,« siger Rune Balle og oplyser, at det kommer til at koste omkring 1.800 kroner for en enkeltbillet.

Det er noget dyrere end en togbillet, men til gengæld tager turen kun i alt en time.

»Det er selvfølgelig mest forretningsfolk, vi går efter, for studerende har nok ikke råd til det. Men alle de potentielle kunder, vi har snakket med, siger, at det slet ikke er dyrt, når man sparer to timer hver vej.« siger han til metroxpress.

Nu mangler pengene

Søfly-ruter er almindelige flere steder i verden. Rune Balle har blandt andet været i Sydney i Australien og canadiske Vancouver for at få inspiration.

»Begge steder flyver de med Cessna Caravan-fly, som også er det fly, vi går efter at få. Det er det mest fantastiske fly, jeg nogensinde har fløjet,« siger han.

Søflyene skal i København lægge til ved en flydebro 150 meter syd for Den Lille Havfrue, mens den aarhusianske holdeplads bliver tre kilometer nordøst for Marselisborg Havn. Flyene kan have ni passagerer med, og det er meningen, at der skal være fem daglige ture. Nu gælder det for Rune Balle om at få rejst nok penge til projektet.

BRANCHENYT
Læs også