Dansk iværksætter får penge af Bill Gates

Charlotte Obidairo har fået 100.000 dollars til forskningsprojekt.

Charlotte Obidairo. Foto: CSI+

Som den første danske forretningskvinde har Charlotte Obidairo, der driver virksomheden CSI+ i Nigeria, modtaget et af de prestigefyldte forskningslegater fra Bill & Melinda Gates Foundation.

CSI+, der bl.a. hjælper danske virksomheder med at etablere sig i Afrika, har modtaget 100.000 dollars til et forskningsprojekt, der skal belyse, hvilken indflydelse sociale medier har på folks opfattelse af udviklingsstøtte.

Projektet er en del af konkurrencen "Aid is Working: Tell the World."

Brug af sociale medier

"Bill & Melinda Gates Foundation skabte konkurrencen, fordi den kan se, at traditionelle donorer er trætte af at give penge til udviklingsprojekter, der ikke virker. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvordan folk oplever udviklingsstøtte, hvordan man kan rykke ved folks opfattelse, og hvordan man kan sikre sig, at udviklingsstøtten rammer rigtigt," siger Charlotte Obidairo til epn.dk.

Helt konkret går projektet ud på, at man vil undersøge, om det er muligt at aktivere 13-14-årige - fremtidens politikere, forskere og meningsdannere - og gøre udviklingsstøtte nemmere at identificere sig med.

"Det er vigtigt at belyse, hvordan udviklingsstøtte bruges, og hvilken indflydelse støtten har på levestandarden for de mennesker, der modtager den. Vi vil gerne dokumentere, at de sociale medier kan bruges til at bygge bro mellem dem, der giver udviklingsstøtte, og dem, der modtager den," forklarer Charlotte Obidairo.

Bill & Melinda Gates' Fond
  • Bill & Melinda Gates Foundation er verdens største humanitære organisation.
  • Den blev grundlagt af Bill Gates og Melinda Gates i 2000.
  • Fondens primære formål er at forbedre grundlæggende sundhedstjenester og reducere ekstrem fattigdom.
  • Fonden har bl.a. givet store midler til The Global Fund for at bidrage til kampen mod hiv/aids, tuberkulose og malaria.
  • Organisationen har hovedkontor i Seattle, USA.

"Fantastisk stolt"

Charlotte Obidairo er født og opvokset i Vejle og etablerede i 2005 det første CSI+-kontor i Sydafrika. I 2009 åbnede hun et kontor i Tunesien, og for to år siden flyttede hun så til Lagos i Nigeria, hvor hun driver virksomhedens tredje kontor.

CSI+ har 300 konsulenter fordelt over hele det afrikanske marked. Ikke alle er ansat på fuldtid.

Hvis hendes virksomhed går videre til næste runde i konkurrencen, skyder Bill & Melinda Gates Foundation yderligere 1 mio. dollars i projektet.

"Bill Gates har støttet projekter i hele Afrika, og han er banebrydende på mange områder. Derfor er vi utrolig ydmyge over, at vi er blevet valgt til at lede projektet. Der har været tusindvis af ansøgere fra hele verden, så jeg er fantastisk stolt," siger Charlotte Obidairo.

Skal gøre op med myter

Projektet skal ikke kun skabe bedre rammer for udviklingspolitik. Det skal også gøre op med nogle af de myter, der omgærder det afrikanske marked.

"Der er mange muligheder hernede, og tør man tage chancen, kan man få nogle dygtige samarbejdspartnere," siger Charlotte Obidairo.

"Der er stadig problemer med korruption hernede, men der er også en ny generation af talentfulde erhvervsdrivende. Og det, de har brug for i Vestafrika, er netop det, Danmark kan tilbyde. Blandt andet forskning og viden inden for landbrug," tilføjer hun.

Du kan læse mere om CSI+ her.

BRANCHENYT
Læs også