Leverandører satser på iPhone til virksomheder

Leverandører på sidste uges CeBIT-messe er klar med applikationer til iPhone, der angiveligt kan gøre BlackBerry rangen stridig som erhvervslivets foretrukne mobil.

Foto: Pressefoto.

Computerworld News Service: Det kan godt være, at Apples iPhone generelt ses som forbruger-it, men adskillige leverandører på CeBIT-messen i sidste uge demonstrerede applikationer og tjenester til at placere telefonen med større overbevisning i erhvervslivets hænder.

En af disse leverandører, Cortado, udvider sit portefølje af software, der forbinder mobile enheder med virksomhedsnetværk og -databaser samt printere og fax-maskiner. Inden for de næste seks måneder vil disse funktioner ifølge Cortado være tilgængelige for iPhone-brugere.

Produktet, der sandsynligvis kommer til at hedde Cortado Corporate Server til iPhone, vil blive tilgængelig gennem Apples App Store.

Virksomhedens udviklingsindsats har været drevet af den øgede erhvervsbrug af iPhone, som ifølge Cortado allerede er blevet den næstvigtigste platform efter BlackBerry. iPhones gør det i visse tilfælde ud for bærbare computere, fortæller Cortado.

Virksomheden tilbyder allerede et produkt, der forbinder iPhone med Microsofts Exchange e-mail-server.

Tysk computer-integration
I forhold til unified communications lancerer den tyske virksomhed C4B version to af dens XPhone CTI (computer telephony integration) Mobility-software til iPhone.

C4B's softwarepakke gør det muligt for virksomheder at integrere deres PBX-infrastruktur med mobiltelefoner og på den måde blandt andet administrere opkald og informationer om tilstedeværelse.

Den seneste version af XPhone CTI Mobility gør det muligt for brugere af iPhone og andre mobiltelefoner at se opkaldsinformation, tilstedeværelsesinformation om kontakter og andre data gennem en browser. Brugere kan opsætte viderestilling og se, om kolleger er til stede og til rådighed uden at genindlæse websiden, da den bruger AJAX-teknologi (asynkron JavaScript og XML).

Man kan foretage og acceptere opkald med et enkelt klik og beslutte, om man vil dirigere opkald gennem virksomhedens PBX eller til sin mobiltelefon.

XPhone CTI Mobility er platforms-uafhængig, da den kører over browseren og kræver ingen yderligere installeret software, hvilket gør den velegnet til brugere af Windows, Linux eller Mac OS X ifølge C4B. Applikationen udnytter SSL-kryptering til datasikkerhed.

Spil og rejseguider
Mindst en leverandør på CeBIT promoverede sine kundskaber inden for udvikling af software til iPhone.

Semaphore Software tilbyder at udvikle applikationer og websites, der er optimerede til iPhone, fra sit centrale udviklingscenter i Gujarat i Indien. Virksomheden har også kontorer i Nederlandene, Storbritannien og USA. Semaphore udvikler iPhone-applikationer i forskellige kategorier som erhverv, multimedie, internet, spil og andre værktøjer.

Herudover er der rejseguider til iPhone på tapetet fra tyske Merian Scout. Disse rejseguider anbefaler interessante steder, restauranter og hoteller. De er målrettet forbrugere såvel som erhvervslivet.

Ifølge Merian Scout skulle de første rejseguider være blevet udgivet og omhandle større byer og områder i Tyskland, Østrig og Schweiz. Der er planer om at udgive 75 rejseguider, der vil dække Europa. Guiderne vil koste omkring 40 kroner pr. styk og vil være tilgængelige fra Apples App Store.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også