"/> " />

Mærsk: "Betydeligt" investeringsniveauet i 2009

Investeringsniveauet i A.P. Møller-Mærsk vil være "betydeligt", konstaterer ledelsen i sin beretning i 2008-årsrapporten.

Tilbage i december annoncerede topchefen Nils Smedegaard Andersen ellers i det interne personaleblad Mærsk Post, at alle såkaldte "ikke-forpligtede"-projekter udsættes og droppes for at frigøre pengestrømme til at have kapital klar til potentielle investeringsmuligheder uden at skulle ud og låne dem.

- Mærsk Olie og Gas fortsætter udbygningen af Al Shaheen feltet i Qatar, og den forhøjede efterforskningsaktivitet fastholdes i 2009. Overtagelsen af Broström samt flere borerigge til Maersk Drilling vil forøge aktivitetsniveauet inden for Tank, offshore og anden skibsfart, bemærkes det.

Hertil kommer, at APM Terminals fortsat vil have betydelige investeringer i igangværende projekter samtidig med, at fokus på driftsforbedringer af igangværende terminaler vil blive styrket.

Topchefen pointerede dog også tilbage i december, at selvom koncernen drosler ned for investeringerne i de kommende år, ville de dog fortsat ligge på et niveau, som han betegnede som "stærkt" over de afskrivninger, der vil blive foretaget i de kommende to år.

Årsregnskab - APM: ..

BRANCHENYT
Læs også