Flere sparer op til 150.000 kr. på at sælge huset

Stadig flere husejere vælger ejendomsmægleren fra, når huset skal sælges.

Foto: Christian Sølbeck Klindt

Men mæglerne advarer om, at et selvsalg ikke er uden risiko.

Jørn Vase fra Struer er tidligere ejendomsmægler. Nu rådgiver han i stedet via Skødeeksperten.dk private husejere, der ønsker at sælge huset uden om mæglerne.

For han har set, at tendensen går i retningen af flere private handler.

- Der er flere, der ringer og siger: Vi har selv fundet en køber, men kan du hjælpe med at lave papirerne. Også fordi de kan se, vi kun beregner 7.000 kroner for at lave hele handlen, forklarer Jørn Vase til DR Midt & Vest.

Penge at spare

Sammenslutningen af Danske Boligadvokater mærker også tendensen med flere private hushandler.

- Ja, vi oplever det i stigende grad, at sælgere selv sætter deres hus til salg og selv finder købere, siger boligadvokaternes formand, Jan Schøtt-Petersen.

Formanden fortæller, at besparelsen kan blive rigtig stor.

- Man kan spare mellem 50.000 og 150.000 kroner på at sælge sit hus selv, vurderer Jan Schøtt-Petersen over for DR Midt & Vest.

Ejendomsmæglere: Penge til os givet godt ud

Hos dba.dk, Den Blå Avis på nettet, oplever man lige nu en stigning på 20 procent i antallet af annoncer om private hushandler, når man sammenligner med sidste år.

Og på hjemmesiden Boliga.dk har 640 private boligejere siden april haft deres hus til salg udenom mæglerne. En tiendedel af dem har fået solgt.

Ejendomsmæglerne er på forbrugernes vegne bekymrede over tendensen.

- Der er mere sikkerhed ved at handle via en mægler end via sælger selv, siger juridisk chef hos Dansk Ejendomsmæglerforening, Anders Palmkvist til radioen.

For selvom den professionelle assistance fra en uddannet ejendomsmægler let bliver en bekostelig affære, så er pengene givet godt ud, forsikrer han.

- Både sælger og køber kan læne sig tilbage og regne med, at alt er forløbet korrekt. For hvis det ikke er det, kan de rette krav mod ejendomsmægleren, præciserer Anders Palmkvist.

Læs også
Top job