Hvad vil du betale for en frokost med Buffett?

Traditionen tro blev der budt mange mio. kr., da en middag med milliardæren kom på auktion.

Foto: AP/Cliff Owen

De seneste mange år har det været muligt at købe sig til en middag med investeringsguruen Warren Buffett ved en auktion for velgørenhed. Men hvis man vil have muligheden for at spise frokost med én af verdens rigeste mænd, skal man finde den helt store tegnebog frem.

I år endte prisen for en frokost med Warren Buffet således på lidt over 5,5 mio. kr. Hvem der vandt auktionen vides ikke, for buddet blev afgivet anonymt. Til gengæld er det helt sikkert, at pengene går til den velgørende organisation Glide Foundation i San Francisco, der bl.a. uddeler 1 mio. gratis måltider til de fattige i byen. Det skriver amerikanske CNN.

Selv om der er tale om mange mio. kr. for en frokost med Warren Buffet, så ligger dette års højeste bud væsentligt under sidste års vindende bud, der lå på næsten 20 mio. kr. Dette års bud er da også det laveste siden 2007, men siden auktionen begyndt tilbage i 2000, er der blevet indsamlet næsten 89 mio. kr.

Ansat efter frokost

Selv om formålet med auktionen altså er velgørenhed, så kan det være en god investering at betale mange mio. kr. for en middag med Warren Buffet. Det er kapitalforvalteren Ted Weschler et bevis på. Han købte sig til to frokoster med Warren Buffett tilbage i 2010 og 2011.

Efter den sidste frokost blev han tilbudt et job som kapitalforvalter i Warren Buffets investeringsselskab Berkshire Hathaway.

Warren Buffet har dog siden udtalt, at det sandsynligvis ikke vil ske igen, og han mener, at det var et mindre scoop, at han fandt én af sine kapitalforvaltere gennem velgørenhed.

Den store guru

Warren Buffett regnes som den største aktieguru nogensinde og den mest succesfulde investor i det 20. århundrede. Han har tilnavne som "Troldmanden fra Omaha" og "Oraklet fra Omaha"

Han har været uovertruffen til at udpege de rigtige investeringer igennem de mere end 40 år, han har stået i spidsen for Berkshire Hathaway.

Hans næse for at vælge de rigtige aktier er så berømt, at alene det, at han investerer i et selskab, får aktiekursen til at stige, fordi en række andre investorer følger trop.

Læs også