Københavns lejligheder runder milepæl

Mens priserne i Region Midtjylland faldt, fortsatte hovedstaden sit vilde ridt.

Lejlighederne i Region Hovedstaden fortsætter ufortrødent med at stige i pris. Foto: Thomas Borberg.

Temperaturen stiger fortsat på lejlighedsmarkedet, i hvert fald i Region Hovedstaden.

På landsplan steg lejlighedspriserne fra april til maj med 2,3 pct., viser Homes ejerlejlighedsprisindeks, og det var hovedstaden, der trak det tunge læs.

I Region Hovedstaden steg priserne med 3,3 pct., mens Region Midtjylland oplevede et mindre fald på 1,6 pct.

Runder 2 mio. kr.

Det er 11. måned i træk med prisstigninger på lejlighedsmarkedet, og selvom der er lang vej op til det prisniveau, vi så før krisen, har lejlighederne i Region Hovedstaden nået lidt af en milepæl.

En gennemsnitlig ejerlejlighed i Region Hovedstaden på 85 kvm har rundet prisskiltet på 2 mio. kr. Den nøjagtige pris er nu 2.030.000 kr.

Lejlighederne ligger knap 20 pct. lavere i pris sammenlignet med toppen i august 2006.

Større udbud - bedre balance

Priserne går stærkt frem i øjeblikket, og det seneste år er lejlighederne i hovedstaden steget med 12,9 pct. Det glæder man sig over i Home.

"Den seneste tids prisfremgang betyder heldigvis, at flere vælger at sætte lejligheden til salg, og det er positivt, fordi et større udbud kan give en bedre balance mellem købere og sælgere efter en periode, hvor udbuddet har været ekstremt lavt," siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Risiko for prisfald

Med store prisstigninger følger en naturlig frygt for en boble på lejlighedsmarkedet. Så langt er vi ikke endnu, mener cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

Han påpeger imidlertid, at risikoen for ubalancer på markedet vokser, når priserne stiger så meget mere end indkomsterne.

"Man skal derfor som køber være sig risikoen for fremtidige prisfald bevidst. Priserne på lejligheder er mere svingende end priserne på huse - og hvis ejerlejlighedspriserne fortsatte op med samme fart over de kommende kvartaler, så er der grund til at være bekymret," siger Steen Bocian.

Huse i tilbagegang

På husmarkedet var der en mindre tilbagegang fra april til maj. Priserne faldt på landsplan med 0,8 pct., og det gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm koster nu 1.640.000 kr.

"Men faldet kommer efter en måned, hvor der er handlet 30 pct. flere huse end samme måned sidste år, men hvor der også er forskel fra område til område. Man kan derfor sige, at husmarkedet fortsat er inde i en stabiliseringsfase, hvor nogle byer går pænt frem, mens fremgangen lader vente på sig andre steder," siger Mads Ellegaard.

Sammenligner man huspriserne i maj med toppen i december 2006, lå de 22,9 pct. lavere.

BRANCHENYT
Læs også