Dankortet sættes til salg for milliarder

Nets, som driver dankortet og NemID, skal sælges, erfarer medie.

Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Nu skal Dankortet, NemID og Betalingsservice have en ny ejer.

En række banker og Nationalbanken har nemlig hemmelige planer om at sælge selskabet Nets, det tidligere PBS, erfarer Børsen fra flere uafhængige  kilder.

Avisen konkluderer samtidig, at det kan blive en af årets største virksomhedshandler herhjemme, da det vurderes, at Nets kan blive solgt for 8-10  mia. kr.

Salg forberedes

Nordea, Danske Bank og norske DnB Bank har hver aktieposter i Nets på mellem 16-20 pct. Nationalbanken ejer en større bid af Nets, mens mindre banker som blandt andre Jyske Bank og Sydbank ejer den resterende del.

"Ejerne føler, at tiden nu er den rette til at sælge Nets, og der er sat en proces i gang. Der er hyret en rådgiver, og man venter, at salget sker i løbet af efteråret," har en kilde, som kender forløbet, sagt til Børsen.

Efter sigende er storbanken J.P. Morgan hyret til at stå for salget.

Kapitalfonde er interesserede

Ifølge Børsens kilder skyldes det ønskede salg, at ejerskabsstrukturen er ved at blive utidssvarende, da betalingsformerne går imod at blive mere digitale og internationale.

Samme kilder fortæller, at amerikanske kapitalfonde kan være blandt de interesserede købere i den finansielle infrastruktur. Visa og Mastercard kunne også være bud på interesserede købere. 

I dag er Nets den næststørste uafhængige kortprocessor i Europa, omsætningen var sidste år 6 mia. kr. og indtjeningen på den primære drift på over 700 mio. kr.

Læs også