Ledige lejeboliger er ramt af lav rente

Lejeboliger står tomme, fordi de lave renter gør det billigt at købe.

Selvom mange studerende i øjeblikket desperat leder efter et sted at bo, står der 3.500 lejligheder tomme på landsplan.  Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

Lejeboligerne er presset af den lave rente, som gør det billigt at købe ejerlejlighed.

Således er antallet af ledige almennyttige boliger steget de seneste 13 år. I dag er der 3.500 tomme lejligheder i Danmark. Det skriver Berlingske Business.

"Lejemarkedet er presset af ejermarkedet på grund af relativt lave priser og lave renter. Huslejen er i nogle tilfælde højere end det, du kan gå ud og købe en bolig til, og så er det jo klart, at folk køber," siger Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i ejendomsadministrationsselskabet Domea, til Berlingske Business.

Større krav

Ifølge Landsbyggefondens statisitk er der sågar 18 ledige almennyttige lejligheder i Københavns Kommune samt ledige lejligheder i omkringliggende kommuner.

Når der kan være tomme lejligheder samtidig med studiestart og intensiv jagt på boliger til de nye studerende, så skyldes det, ifølge Thomas Holluf Nielsen, at lejere har stigende krav til beliggenhed og boligens stand.

"For vores vedkommende taler vi om 400 boliger, som betyder, at vores kunder taber 35 mio. kr. om året," siger Thomas Holluf Nielsen til avisen.

BRANCHENYT
Læs også