Spar en formue på billånet

Der er stor uenighed blandt bankerne om, hvad et billån skal koste.

Det kan betale sig at prutte om prisen, når man skal have et billån. Foto: Lars Krabbe

Der kan blive plads til betydeligt mere tant og fjas i budgettet, hvis man husker at se sig for, når billånet skal forhandles hjem.

Prisforskellen på bankernes og bilforhandlernes lån kan variere med flere tusinde kroner - om måneden.

Det skriver Berlingske, der har fået bankportalen Mybanker til at regne på de forskellige lånetilbud.

Kig på ÅOP

Ifølge Mybankers udregninger kan man spare så meget som 1.730 kr. om måneden eller 166.000 kr. i løbet af hele lånets løbetid, hvis man køber en bil til 400.000 og selv har sparet de 80.000 kr. op til udbetalingen.

Det er dog ikke bare renten, man skal kigge på, men derimod den såkaldte ÅOP, eller årlige omkostninger i procent, der er særlig interessant, når besparelsen skal findes.

»Når man kigger på ÅOP, så skal man sørge for, at løbetiden på lånet passer til den periode, man regner med at have bilen. Ellers kan ÅOP blive alt for høj, hvis man skifter bil efter fem år og har lavet finansieringen over syv år. Især bilforhandlerne er slemme til at kræve store omkostninger,« siger privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg til Berlingske.

Billige forhandlere

Det er især bilforhandlerne, der kan tilbyde attraktive finansieringstilbud.

Forbrugerrådet kårede i efteråret Toyata som billigste lånudbyder, da organisationen lavede en test af både banker og bilforhandlernes billån.

Der er da også flere danskere, der vælger at optage billånet ved forhandleren.

En undersøgelse fra finansieringsselskabernes interesseorganisation, Finans og Leasing, viser, at antallet af bilkøbere, der optager lån direkte hos forhandlerne, er steget fra 35.000 i 2007 til 75.000 i 2012.

Læs også
Top job