0

Berlingske sælger Syddanske Medier

Den indtil videre største handel i Berlingske-salget er faldet på plads.

Foto: Sanne Vils Axelsen

Berlingske Media indgår den hidtil største handel i salgsprocessen og afhænder alle sine avisudgivelser i Syd- og Sønderjylland til Den Sydvestjyske Venstrepresse for 90 mio. kr.

Koncernen har i dag solgt sin halvdel af Syddanske Medier, der udgiver Danmarks største regionalavis Jydske Vestkysten, og ugeavisen Vesterhavsposten samt de fem helejede ugeaviser Aabenraa Ugeavis, Sønderborg Ugeavis, Haderslev Ugeavis, Bovbladet og Kolding Ugeavis

Overtagelsesdagen er fastsat til den 15. september.

Lange forhandlinger

Forhandlingerne om salget blev indledt før sommerferien, hvor de to parter forhandlede om ikke blot de i dag solgte aktiviteter, men også regionalavisen Ringkøbing-Skjern Dagblad og en andel af det lokale trykkeri, Jysk Avistryk i Vonsild. Forventningen var, at det ville falde på plads i begyndelsen af august.

Men siden er Ringkøbing-Skjern trukket helt ud af handlen, og dagens aftale indeholder heller ikke nogen aftale for trykkeriet.

Meldingerne har lydt, at det især har været detaljer omkring samarbejde og handel af ydelser mellem de to koncerner, der har forhalet processen.

Men det er altså nu faldet på plads. Som et led i handlen fortsætter Berlingske Media og Den Sydvestjyske Venstrepresse et tæt samarbejde bl.a. omkring redaktionelt indhold, bladsalg, tryk og udvikling af e-commerce forretningen Sweetdeal, skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Parterne vil fortsætte forhandlingerne om trykkeriets fremtid.

Sydvestjyske i større rolle

Men handlen får Den Sydvestjyske Venstrepresse nu helejerskab over Syddanske Medier og dermed kronjuvelen Jydske Vestkysten. 

Den bliver desuden stærkere på ugeavisfronten. Huset ejer i forvejen 12 ugeaviser i Syd- og Sønderjylland, og har gennem flere år luftet stor interesse for Berlingskes aktiviteter i området. 

Nu kan mediehuset føje aviser på den jyske østkyst til porteføljen og får et finmasket net af ugeaviser i det syd- og sønderjyske.

"Det er en stor dag for Den sydvestjydske Venstrepresse. I gennem flere år har det været et ønske, at vi kom til at eje Syddanske Medier 100 pct. og ugeaviserne på østkysten. Dermed bliver det muligt at skabe en sammenhængende mediekoncern, som dækker hele området på print, radio og online,” siger bestyrelsesformand for Den Sydvestjyske Venstrepresse, advokat Arne Andersen, i en pressemeddelelse.

Ny bestyrelse

Berlingske Medias koncernchef, Lisbeth Knudsen, har siden 2007 siddet i Syddanske Mediers bestyrelse. Hun takker nu af sammen med koncernens øvrige tre bestyrelsesmedlemmer, som bl.a. er bestyrelsesformand Charlotte Sahl-Madsen.

“Jeg ønsker Den Sydvestjyske Venstrepresse al mulig succes med at udnytte de spændende markedsmuligheder, som erhvervelsen af vores ugeaviser i området giver til den samlede position for virksomheden, ligesom jeg glæder mig over, at vi fortsat kommer til at have et meget tæt samarbejde på en række områder med det nye Syddanske Medier. Jeg tror, den konsolidering på tværs af udgivelser og distributionsplatforme, som kan gennemføres nu, kan få en afgørende positiv betydning for Syddanske Mediers fremtid,” siger koncernchef Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Mecom afviser lokale bud på Midtjyske aviser
Den Sydvestjydske Venstrepresse dropper Ringkøbing-aviser
 Ejerskifte i Syddanske ventes til sommer
Berlingske forhandler om Syddanske-salg 
Jokerne i Berlingske-kabalen

BRANCHENYT
Læs også