0

Medstifter forlader spirende succes

Jonathan Løw har haft succes med en bæredygtig blyant. Men nu forlader han virksomheden.

Jonathan Løw var med til at få den bæredygtige blyant til Danmark. Nu har han forladt virksomheden.  Foto: Jonathan Løw

Tidligere på året blev danskerne introduceret for den bæredygtige blyant, 'Sprout'. Blytanten indeholder frø til en krydderurt, og kan derfor plantes, når den er færdig som almindelig blyant.

Danskerne har taget godt imod opfindelsen, der kommer fra USA. Omkring 100.000 blyanter er blevet solgt på det danske marked.

Virksomheden, der hedder Sprout-Europe, har også udvidet sine aktiviteter til 20 andre europæiske lande, men eksporteventyret bliver uden den ene stifter Jonathan Løw. Han har nemlig valg at forlade virksomheden for at fokusere på sit eget nyopstartede firma.

Penge er uvigtigt

Sprout-Europe har kun været på markedet i godt et år, men selvom blyanten ligner en potentiel succes, har Jonathan Løw alligevel solgt hele sin andel i virksomheden til sin partner Michael Stausholm.

"Jeg har aldrig været drevet af pengene. Jeg elsker de innovative processer, der ligger i at starte en virksomhed op, men når virksomheden så er flyveklar, så mister jeg hurtigt interessen. Og så er der bare mennesker, der bedre til den del end jeg," siger Jonathan Løw til epn.dk.

Udover Sprout-Europe har Jonathan Løw også starter online-fundrasing firmaet engodsag.dk op.

Ikke en driftsmand

"I mit gamle firma blev jeg i fire og halvt år, også da det gik internationalt. Jeg fandt bare ud af, at driftsdelen slet ikke er mig. Denne gang gik det bare hurtigere med at mærke efter, om det føltes rigtigt i maven," siger Jonathan Løw.

Løw forklarer, at de to medstiftere hurtigt blev enige om, hvordan virksomheden skulle overdrages, efter han havde taget sin beslutning.

"Min medstifter er langt mere driftsmenneske end jeg og har mere erfaring med den del, så det overlader jeg trygt til ham. Om han selv vil køre det videre eller have en anden partner med, ved jeg ikke," siger Jonathan Løw.

Sagtens beholdt andelen

Ifølge Jonathan Løw kunne det sagtens lade sig gøre at beholde andelen i virksomheden.

"Jeg synes ikke, at det var fair, at jeg arbejdede på andre ting ved siden af, og det så var Michael, der knoklede videre på Sprout-Europe. Et projekt skal bæres af mennesker, der vil lægge tid i det. Ellers brænder virksomheden ud," siger han.

Og derfor var det naturligt at sælge andelen.

"For Michael var det vigtigt at lægge tid i projektet, derfor var det også et naturligt krav fra hans side, at min andel skulle sælges, hvis jeg ikke ville bruge tid på det mere," siger han.

Nyt projekt

Men Jonathan Løw kommer ikke til at kede sig. Han vil nu lægge alle sine kræfter i sit nye firma, Listen Louder.

Her holder han foredrag, workshops og fungerer som rådgiver indenfor innovation, iværksætteri og social ansvarlighed.

"Det er det, jeg brænder for, og det kan jeg nu fokusere på 100 pct. på" siger Jonathan Løw.

BRANCHENYT
Læs også