Ford er tilbage med privatleasing

I første omgang med tre modeller og aftaler fra 2 til 5 år.

Ford forsøger nu igen med privatleasing - bl.a. med Focus-modellen. Foto: Ford

Volkswagen gjorde det i juli, og nu melder Ford i Danmark sig også tilbage på vejen med leasingaftaler til privatbilister.

I første omgang prøver Ford markedet af med modellerne Fiesta, Focus og C-Max. Priserne begynder ved 1.995 kr. om måneden.

"Markedet for privatleasing har ligget mere eller mindre underdrejet, siden Folketinget i fjor ændrede på registreringsafgiften for leasingbiler. Men nu er privatleasing på vej tilbage," vurderer Tom Maxmølris, der er marketingschef hos Ford Motor Company i Danmark.

"Ændringen i registreringsafgiften har efterladt mange med det indtryk, at det er blevet uforholdsmæssigt dyrt for privatbilister at lease bilen. Men fakta er, at prisen kun har ændret sig marginalt, og at privatleasing stadig giver en række fordele, som mange efterspørger. Det er især den faste månedlige omkostning, der tiltaler mange af vores kunder, og derfor har vi valgt at gå ind på markedet igen," forklarer Tom Maxmølris.

Tre modeller

I første omgang vil Ford tilbyde privatleasing af modellerne Fiesta, Focus og C-Max.

"Der har været en efterspørgsel, og derfor prøver vi nu markedet af med de modeller, som egner sig bedst til privatleasing. Så vil vi senere tage stilling til, om der skal flere modeller med," fortæller Frederik Christensen, der er brand manager hos Ford Credit.

Månedspris fra 1.995 kr.

Priserne begynder ved 1.995 kr. om måneden for en tredørs Ford Fiesta 1,0 med 65 hk benzinmotor. Engangsydelsen er 19.250 kr. Heri er medregnet et oprettelsesgebyr på 4.250 kr.

Som udgangspunkt løber aftalerne over 4 år og med 15.000 kilometers kørsel om året. I prisen er indeholdt vedligeholdelse, forlænget garanti, service med lånebil og gratis vejhjælp. Ejerafgift, forsikring og dæk er ikke med i aftalerne, der i øvrigt kan indgås over 2-5 år.

En Ford Focus kan leases fra 3.195 kr. per måned med en engangsydelse på 24.250 kr. Tilsvarende priser for C-Max modellen er 2.995 og 29.250 kr.

Ford har i øvrigt en prisberegner på sin hjemmeside.

Fleksible aftaler

Ford peger på, at privatleasing især henvender sig til kunder, der vil have tryghed og overblik over udgifterne til bil.

"Der er ingen uforudsete overraskelser i form af værkstedsregninger og værditab på bilen. Samtidig er aftalerne så fleksible, at kunderne kan træde ud af aftalen efter 1 år, ligesom de kan justeres, hvis kørselsbehovet ændrer sig," fortæller Frederik Christensen.

Fords leasingkontrakter er godkendt af bilistorganisationen FDM, og Ford tilbyder desuden, at leasingkunder, som mister arbejdet eller bliver alvorligt syge, kan træde ud af aftalen når som helst uden ekstra udgifter.

Ford vil ikke sætte tal på forventningerne.

"Vores kunder har efterspurgt privatleasing, og derfor tilbyder vi det igen. Vi har nok de største forventinger til mellemklassebilerne. Vi mener selv, at vi har et rigtig godt tilbud med C-Max," tilføjer Frederik Christensen.

BRANCHENYT
Læs også