Her er boligsælgerne svære at stikke i

De danske boligkøbere må sande, at det er blevet sværere at få pruttet sælgerne ned i pris.

Sælgerne står tilsyneladende mere fast på prisen end i andre steder i landet. Foto: Carsten Andreasen

Nye tal fra boligportalen Boliga.dk slår fast, at sælgerne i det seneste år har stået med bedre kort på hånden, når de skal enes med køberne om en pris, og det gælder uanset om der er tale om huse, lejligheder eller sommerhuse.

Undersøgelsen viser, at mens der sidste år blev givet en forhandlingsrabat på 7,8 procent på huse, 4,9 procent på ejerlejligheder og 10 procent på sommerhuse, er tallene nu faldet til henholdsvis 7,4 procent, 3,8 procent og 9,2 procent.

På villamarkedet er det sælgerne i Randers NØ og Lystrup nord for Aarhus, der har været sværest at presse ned i pris med rabatter på 1,3 procent og tre procent i snit, før skødet er blevet skrevet under, mens huskøberne i nordsjællandske Hundested og Albertslund på den københavnske vestegn har har måttet nøjes med et nedslag på 3,5 procent.

De gode tider på det københavnske ejerlejlighedsmarked slår også igennem i undersøgelsen.

En forhandling på Nørrebro i år er endt med et gennemsnitligt prisnedslag på blot 1,5 procent, ligesom sælgerne i Vanløse og Aarhus N har stået stærkt i forhandlingerne med gennemsnitlige afslag på 1,6 og 2 procent.

Sidste år var tallene 3,5 procent i snit for Nørrebro, 4,2 procent for Vanløse og 3,4 procent for Aarhus N.

Store rabatter i Nordborg

Selvom det gennemsnitlige nedslag på landsplan er nedadgående, dækker tallene over store forskelle, afhængigt af hvilket hjørne af landet man retter blikket mod.

I en lang række små og mellemstore byer må sælgerne stadig hugge store lunser af udbudsprisen for at få solgt, og billedet er er mest tydeligt i Nordborg på Als, Løgstør og Brovst, hvor villasælgerne i snit har måttet gå mellem 15 og 18 procent ned i pris for at få solgt, mens man på lejlighedsmarkedet har været længst fra hinanden i Fredericia, hvor det gennemsnitlige nedslag er på 10,1 procent.

På markedet for sommerhuse er de mindste forhandlingsrabatter blevet opnået i sydvestjyske Nørre Nebel, hvor snittet i 2013 er landet på 5,8 procent, og de største rabatter er at finde i Holbæk, hvor køberne har pruttet næsten 14 procent i snit af udbudsprisen.

Se hvor stor forhandlingsrabatten er i din by:

Statistikken er baseret på alle registrerede handler i perioden 1/1-1/10, hhv. 2013 og 2012, som har kunnet matches med et tidligere udbud på nettet. Procenttallene i tabellen angiver, hvor stort et afslag der er givet i handlen i forhold til den sidst annoncerede udbudspris.

BRANCHENYT
Læs også