Risiko for Apple-mangel til jul

Noget tyder på, at Apple-fans vil kunne komme til at savne en pakke under træet i år.

Foto: Colourbox

Kampen bag kulisserne om julesalget er skudt i gang, og det ser allerede ud til, at Apple har tabt et skridt, idet en forsinkelse kan være under opsejling.

Unavngivne kilder til Reuters vurderer, at Apples udgave af iPad-Mini med en høj-kvalitetsskærm kan blive forsinket. Dermed er der risiko for, at denudgave af ikke kan nå det afgørende julesalg. Det vil give en fordel til tablet-konkurrenterne.

Apple er førende i det kraftigt voksende tablet-marked, hvor den amerikanske gigant revolutionerede markedet med iPad’en i 2010. Men konkurrenterne arbejder benhårdt på at lukke hullet til Apple og ifølge Reuters er konkurrenterne godt på vej med forbedrede udgaver, hvor også reducerede priser er et salgsparameter.

Apple har dog ikke benyttet muligheden til at kommentere rygterne om en eventuel forsinkelse af iPad-Mini med den forbedrede skærm. Kilderne til Reuters taler om, at Apple har stillet høje specifikationskrav til skærmleverandørerne vedrørende energiforbruget, og at det kan have været årsag til forsinkelserne.

Den første iPad fra Apple udkom i 2010 og blev hurtigt populær i den unge del af befolkningen. Fjerde generation og lillebroren iPad-Mini udkom ultimo 2012 og blev hurtigt revet væk fra hylderne, så der straks måtte sættes gang i produktionen igen.

Nu skal sidstnævnte så opgraderes med ny skærm og andre nye finesser, for at holde interesserede til ilden for produktet.

Læs også