Konkursaktie steg 1.800 pct. efter Twitter-forveksling

Forvirrede investorer troede, at Twitter var tyvstartet på børsen.

Det var ikke Twitter-aktien, som desperate investorer købte fredag på børsen.

Ejerne af det konkursramte selskab Tweeter Home Entertainment Group må have spærret øjnene gevaldigt op, hvis de fredag tjekkede udviklingen på aktiemarkedet.

Det Boston-baserede selskab gik konkurs i 2007, og kun de små rester af virksomheden lever videre på de finansielle markeder.

Da markederne åbnede fredag morgen, havde Tweeter-aktien en værdi af 1 amerikansk cent, men så skete der pludselig noget.

På kort tid blev aktien masseopkøbt, og prisen nåede at stige med 1.800 pct., indtil den fladede ud og landede på en stigning på 684 pct. for dagen, skriver Marketwatch.

Børsplaner i Twitter

Man kan kun gisne om den bizarre købelyst i det konkursramte elektronikfirma, der frem til 2007 solgte video- og lydudstyr i en række amerikanske stater.

Det er dog svært ikke at forestille sig, at den sociale medie-gigant Twitters offentliggørelse af deres børsplaner dagen forinden har været katalysatoren for den totale forvirring.

At Twitters kommende navneforkortelse på børsen bliver "TWTR", har heller ikke hjulpet de håbefulde investorerer, da Tweeters forkortelse er "TWTRQ".

Stoppet af regulatorer

Desperationen for at være først ude og gøre et røverkøb med den formodede Twitter-aktie fortsatte, indtil regulatorer fattede mistanke om forvekslingen.

Da var Tweeter-aktien steget til den relative rekordkurs på 15 cent.

Trods forvirringen forventes Twitter, der håber at rejse 5,5 mia. kr. i forbindelse med den kommende børsnotering, fortsat først at gå på børsen i begyndelsen af november.

BRANCHENYT
Læs også