0

It-firma stormer frem på trods af Randers

Et it-firma formår at vokse i en ellers dårligt rangeret erhvervskommune.

Foto: Colourbox

Randers Kommune ligger helt nede på en 88. plads på Dansk Industris liste over erhvervsvenlige kommuner.

Men stik imod alle odds klarer en it-virksomhed sig faktisk vældigt fint i den jyske by.

Det drejer sig om hostingfirmaet Dandomain, der i 2012/2013-regnskabsåret lander en omsætning på 71 millioner kroner mod 65 millioner kroner året før.

Store overskud

Imidlertid er det måske mest iøjnefaldende, at selskabet scorer et resultat før skat på 26,4 millioner kroner. Og faktisk året forinden også landede et stort overskud på 28,8 millioner kroner.

Selskabet har hyret over 20 nye folk, og ledelsen kalder da også årets resultater for tilfredsstillende.

Direktøren for selskabet, der er flyttet ind i det konkursramte Skylines gamle domicil, takker i øvrigt Edward Snowden, der jager kunder ind i butikken. Den verdensberømte whistleblower har nemlig også sat sine spor i Randers og omegn.

"I takt med, at Edward Snowden-sagen udvikler sig, oplever vi en større og mere detaljeret interesse for, hvordan og hvor vi opbevarer data."

Trodser udviklingen

Administrerende direktør Ronnie Bach fra Dandomain oplyser, at med mere end 20 nyansættelser og en flytning til det konkursramte Skylines tidligere domicil trodser den Randersbaserede it-virksomhed en ellers kedelig tendens.

For udflytning, lukninger og fyringsrunder har længe præget lokalområdet.

"Tendensen går mod outsourcing og abonnementsbaserede løsninger, og for en hostingvirksomhed som DanDomain giver det gode vækstbetingelser," udtaler direktøren.

På jysk jord

"Det er blevet et stærkt salgsargument, at vi er en danskejet virksomhed med datacentre på dansk jord, som agerer inden for dansk lovgivning," udtaler Ronnie Bach.

DanDomain etablerer et datacenter i kælderen på det nye domicil.

Energiselskabet ELRO, der stod bag Skyline, lavede en grøn løsning, hvor domicilet opvarmes med en blanding af jordvarme og overskudsvarme fra servere i kælderen, oplyses det videre om domicilet i Randers.

Dandomain oplyser, at selskabet har flere end 67.000 kunder.

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også