Facebook udstiller teenagere

De yngste medlemmer af Facebook bliver nu synliggjort på hele internettet.

Børn og unge på 13-17 år kan nu blive blive synlige for alle på Facebook. Foto: Sean Kilpatrick/AP

De før mest beskyttede brugere af Facebook, teenagerne, kan nu ses og overværes af alle. Facebook har givet teenagerne lov til, at ”poste” offentligt og vil gøre det muligt at følge dem. Det betyder, at de yngste bliver synlige for alle interesserede på internettet.

Har du børn mellem 13 og 17 år, skal du være på vagt for dette nye tiltag. Facebook satser på, at ”breaking news” skal være med til, at konkurrere mod nogle af deres største konkurrenter som Twitter. En talskvinde fra Facebook, udtalte at, uanset om det drejer sig om samfundsmæssige engagementer, aktivisme eller deres tanker om en ny film, vil de (teenagerne, red.) gerne høres, skriver Wall Street Journal.

De får en ekstra advarsel

Talskvinden udtalte yderligere, at Facebook vil give teenagerne en ekstra påmindelse, inden de deler offentligt. En ekstra sikkerhed, der skal minde de unge sjæle om, hvorvidt de vil dele deres liv med hele verden. Tiltagene er kommet, da Facebook i øjeblikket er i gang med en stor indsats, der skal få sine medlemmer til, at være mere åbne omkring deres delinger.

Facebook kræver, at man er 13 år inden man kan åbne en profil. Men ifølge Red Barnet, er der mange børn i Danmark under 13 år, som alligevel bruger Facebook. Derfor opfordrer de, til forældrehjælp.

Sikkerheden

Ved oprettelse af en Facebook profil, er det vigtigt, at gennemgå sikkerhedsindstillingerne. Typisk deles flere ting end man lige går og tror. Det kan være personlige oplysninger som adresse, telefonnummer, skole og e-mail, som kan være interessante for visse personer.

Endvidere er det vigtigt, at profilen kun bliver synlig for venner samt altid, at være kritisk overfor venneanmodninger, fra personer man ikke kender eller har lidt kendskab til.

BRANCHENYT
Læs også