Facebooks popularitet daler

Teenagere foretrækker andre sociale netværk.

Facebook oplever konkurrence fra andre sociale medier.

Du har måske selv bemærket det: Facebook er ikke så in længere, som det har været.

Målinger viser nu, at amerikanske teenagere fortrækker Twitter frem for Facebook. Og Facebook ved godt selv, at populariteten er dalende.

"Vi er næsten 10 år gamle, og vi er bestemt ikke en niche-ting længere, så den slags sejhed er slut for os," har Facebook-stifter Mark Zuckerberg sagt ifølge NBC News.

Mister hurtigt terræn

Og mens Facebook ikke bliver yngre, og antallet af konkurrerende sociale medier vokser, så har Facebook mistet sin førerposition blandt de amerikanske teenagere.

Facebook har i flere år været den klare favorit blandt sociale medier. Men ny statistik fra Piper Jaffray viser, at Twitter nu er amerikanske teenageres vigtigste sociale netværk, skriver NBC News.

Forskellen er dog ikke så stor. 26 pct. angiver, at Twitter er vigtigst, og 23 pct. mener, Facebook er vigtigst for dem. Men hvis man kigger helt tilbage til sidste år, så var det altså 42 pct. af teenagerne, som foretrak Facebook.

Mere frihed til teenagere

Facebook er stadig verdens største sociale netværk. Og Facebook forsøger at komme med nye tiltag, der skal holde populariteten i live.

Derfor har Facebook-brugere mellem 13 og 17 år nu fået muligheden for at dele opdateringen med offentligheden og til at invitere følgere. Tidligere har teenagere været begrænset til kun at kunne ses af venners venner.

Facebook har selv meldt ud, at denne nye frihed til teenagerne er en belønning samt en erkendelse af, at teenagerne vil høres.

NBC News tilføjer, at det formentlig også er meget vigtigt for annoncørerne at vide, hvad teenagerne interesserer sig for.

Statistikken viser, at Instagram, hvor man kan dele billeder, er det tredje vigtigste sociale netværk for teenagere.

BRANCHENYT
Læs også