Jyske Bank kræver råbånd fra dokumentar udleveret

Bankens advokat kræver råbåndene fra DR-dokumentaren ’I Skattely.

Jyske Bank vil gennemse råbåndene fra dokumentaren. Foto: Simon Fals

Jyske Bank er i modoffensiv efter dokumentaren ’I Skattely’ på DR forleden kunne vise en medarbejder fra bankens afdeling i Schweiz, der rådgav en undercover-journalist i, hvordan man kunne undgå at betale i dansk skat.

Nu kræver Jyske Banks gennem bankens advokat så råbåndene udleveret, fordi 11 timers optagelser er skåret ned til ti minutter og derfor giver et misvisende billede, og fordi banken ikke mener, den yder skatterådgivning. Det skriver Berlingske.

Før udsendelsen bad banken også om at få lov at se alle optagelserne.

”Det har vi ikke kunnet få lov til. Nu har vi set udsendelsen i sin helhed, og vi synes, at det tjener sagen bedst, at vi får det hele at se, så vi kan rette ind, hvis der er noget at komme efter. Og vi mener ikke, at der er noget at komme efter,” siger bankens ordførende direktør Anders Dam til Berlingske.

Af princip vil DR ikke udlevere råbånd bl.a. med henvisning til kildebeskyttelse, siger DR Danmarks direktør Anne-Marie Dohm.

”Vi forholder os til, hvad der blev vist i udsendelsen i aftes, og der bliver givet rådgivning om skat. Det gør der også i den skriftlige rådgivning, som der bliver givet fra bankens side,” siger hun til Berlingske.

Læs også