Mobilkunder giver tyve frit spil

Op mod 2 mio. danskere sikrer ikke deres mobiltelefon mod misbrug.

Mobilkunder sikrer sig ikke mod tyve. Foto: AP

I en ny undersøgelse fra Telia og YouGov svarer 27 pct. af de adspurgte mobilbrugere, at de hverken bruger tastekode eller anden låsefunktion i et forsøg på at undgå, at deres mobiltelefon bliver misbrugt ved tab eller tyveri.

I Telia vækker det undren, at så mange mobilkunder skalter og valter med sikkerheden på deres mobiltelefon ikke mindst set i lyset af, at mobiltelefoner i dag bruges til bl.a. betalingsoverførsler.

»Det er vigtigt, at vi som teleselskab hjælper danskerne med at sikre deres mobiler og de private informationer, som de indeholder. Ikke mindst den hastigt voksende brug af betalingsfunktioner og apps til pengeoverførsler betyder, at mobilsikkerheden bør prioriteres højere, end den bliver i dag,« siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telias danske mobilforretning.

Vi er ikke blevet bedre

Alligevel viser en tilsvarende undersøgelse fra 2011, at danskerne ikke er blevet bedre til at få styr på mobilsikkerheden. Nærmest tværtimod, lyder det fra Telia.

Undersøgelsen viser nemlig også, at kun 19 pct. har installeret antivirus-systemer på mobilen, mens blot 6 pct. af de 1.008 deltagere i undersøgelsen svarer, at de har installeret en såkaldt firewall på mobilen.

Omvendt hænger tallene godt sammen med, at knap 7 ud af 10 ikke er bekymret for misbrug af deres mobil, mens tæt ved 4 ud af 10 svare, at de uden tøven benytter offentlige trådløse netværk på cafeer, byområder eller i toget til transaktioner, der involverer brug af NemID.

Mobilproducenterne forsøger allerede i dag at komme brugerne til hjælp. Det sker med programmer som ”remote wipe” og ”find my iPhone”, der giver brugeren mulighed for at slette indholdet på en tabt eller stjålet mobil.

Selv om løsningerne er gratis, afslører den nye undersøgelse, at kun 42 pct. af danskere med en smartphone bruger disse løsninger.

Der er i dag 7,3 mio. mobilkunder med i Danmark, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

Læs også
Top job