Siemens mistænkes for korruption i metrobyggeri

Selskabet har de seneste år været involveret i flere store skandalesager.

Brasilianske demonstranter i en alternativ aktion mod korruption i det store sydamerikanske land. Foto: Felipe Dana/AP

Den tyske gigantvirksomhed Siemens og den franske koncern Alstom er blandt de virksomheder, der mistænkes for at have lavet ulovlige prisaftaler i forbindelse med byggeriet af Sao Paolos metrobyggeri i 1999-2009.

Det skriver flere internationale medier heriblandt tyske Welt.

Tidligere på ugen valgte en brasiliansk domstol at indefryse aktiver for 26 mio. dollars eller 145 mio. kr, det skete i forbindelse med undersøgelsen af Siemens og Alstom.

Pengene tilhørte bl.a. tidligere ledende medarbejdere i en offentlig transportvirksomhed i Sao Paolo.

Villig til at betale

Brasilianske medier har skrevet, at den franske ingeniørvirksomhed Alstom angiveligt betalte 20 mio. dollars alene i 1990 for at vinde forskellige offentlige kontrakter.

Den nye korruptionssag blev indledt i august i år, og bliver af de brasilianske myndigeheder kaldt "Alstom-Siemens", men også spanske, japanske og canadiske firmaer er angiveligt involveret.

Siemens meldte i sidste måned ud, at man er villig til at tale om kompensation til de brasilianske myndigheder, hvis der skulle vise sig at være hold i anklagerne.

Endnu en skandale

I 2007/08 var Siemens i særlig grad i mediernes og myndighedernes søgelys, da det kom frem, at hele den tyske koncern var gennemsyret af omfattende korruption i milliardklassen.

Siemens meldte selv ud, at det kostede 12 mia. kr at rydde op efter skandalen, hvor den daværende ledelse blev afskediget.

Advokatregningerne skal alene have kostet over 1 mia. kroner.

BRANCHENYT
Læs også