Venezuela fængsler "kapitalistiske parasitter"

Den socialistiske præsident har sendt soldater ud til over 1.000 forretningshavere med for høje priser.

Den venezuelanske præsident Nicolás Maduro forsøger at bruge det private erhvervsliv som syndebuk. Foto: Ariana Cubillos/AP Olieeksport er Venezuelas største eksportvare. Foto: Carlos Landaeta/AP

100 forretningsmænd er blevet fængslet i Venezuela i den socialistiske præsidents "økonomiske krig" mod prisstigninger i det sydamerikanske land.

Det skriver Financial Times.

“Jeg har knækket rygraden i den økonomiske krig og det kup, som de planlagde,” sagde Præsident Maduro i torsdags ifølge Financial Times.

Præsident Nicolás Maduro tog i april over efter ikonet Hugo Chávez, der døde tidligere i år.

Kræver prisnedsættelse

I løbet af den seneste uge har præsidenten sendt flere tusinde soldater ud  for at tage kontrollen i elektronikforretninger, som han anklager for at have for høje priser.

En række andre forretninger er også blevet besøgt af pris-inspektører heriblandt den amerikanske dækproducent Goodyear.

Ifølge den venezuelanske regering er en række "kapitalistiske parasitter" skyld i prisstigninger på helt op til 1.000 pct. og en inflation på hele 54 pct.

Bliver syndebuk

Præsidenten bliver af flere kritikere beskyldt for at bruge det private erhvervsliv som syndebuk for landets dårlige økonomi.

Nicolás Maduro står over for en stor opgave med at skulle leve op til sin forgængers mytologiske status i Venezuela, og det bliver for første gang rigtig tydeligt ved en række lokalvalg i starten af december.

Uheldigvis for den nye præsident bliver hans konspirationsteorier om landets økonomiske krise, kun købt af 5 og 20 pct. af befolkningen Ifølge en amerikansk baseret tænketank.

Læs også
Top job