Gaver motiverer IKKE medarbejderne

Hverken udsigten til en middag eller en kontant belønning motiverer medarbejderne til at arbejde mere. Ansvar, frihed og klare mål er i stedet vejen frem, viser en ny undersøgelse.

Der skal andet end kolde kontanter til for at få medarbejderne til at præstere. Modelfoto: Altopress/Lucas Racasse

Der er ikke megen motivation at hente hos medarbejderne ved at give dem gaver eller en bonus, hvis man spørger lederne. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for organisationen Lederne. Her er over 1.000 ledere blevet spurgt om, hvad de mener, der har stor betydning for deres medarbejderes motivation. Kun ni pct. af lederne svarer, at en belønning i form af en lønstigning eller gaver såsom biografbilletter eller middage til enkelte medarbejdere eller hele teamet har stor betydning for, hvor motiverede deres medarbejdere er.

»Hvis de ydre motivationsfaktorer alene er en kontant belønning, har det en kortvarig anerkendende effekt, men det er sjældent en længerevarende motivationsfaktor. I værste tilfælde kan en økonomisk belønning have den modsatte effekt, fordi man skaber en kultur, hvor det handler om at opnå en belønning på kort sigt frem for at nå målet,« siger Niels Henriksen, der er rådgivningschef hos Lederne...

Læs også