Disse ben volder Adidas store problemer

Den tyske sportskoncern har tilsyneladende nok at kæmpe med i øjeblikket.

Derrick Rose, der bliver sponsoreret af Adidas, vred om på sit knæ, da hans hold Chicago Bulls mødte Portland Trail Blazers sidst i november. Foto: Michael Conroy/AP

Administrerede direktør, Herbert Hainer, fra verdens næststørste sportstøjselskab Adidas indrømmer nu, at virksomheden har begået en række fejl og ikke præsteret, som den øverste ledelse kunne have ønsket sig. Det skriver Financial Times.

Herbert Hainer, der begyndte i Adidas for over 26 år siden, stod frem og talte på et investeringsmøde på virksomhedens hovedkontor, hvor han pointerede, at omkostningspres, valutakurssvingninger og et vedvarende svagt europæisk marked, har været med til at trykke firmaet.

- Efter tre år er vi ikke der, hvor vi gerne ville være med de økonomiske prognoser, og for at være fair og ærlig har vi også lavet et par fejl, sagde Herbert Hainer til de fremmødte investorer.

Skader der tynger

Herbert Hainer nævnte yderligere, at Adidas også blev ramt på resultatet grundet skader på nogle af de topateleter, som selskabet sponsorerer. Her blev basketballstjernen Derrick Rose fra Chicago Bulls nævnt, da han blev skadet i sidste måned, og vil være ude i de kommende uger, skriver Financial Times.

Adidas er på tidspunktet midtvejs gennem en fem års plan med det formål at øge salget med op til 17 mia. euro og få en overskudsgrad på 11 pct. i 2015, hvor det nyligt fremlagte tredje kvartals regnskab fra sportsstøjproducenten viste en omsætning på lige over 11 mia. euro og en overskudsgrad på 8,5 pct.

Trods de dystre udsigter håber Adidas, at VM i fodbold til næste år i Brasilien vil øge salget.

Adidas indgår jævnligt sponsorkontrakter med individuelle topatleter og klubber fra blandt andet atletik, basketball, ishockey, boksning, fodboldklubber nationalt som regionalt, hvor danske F.C. København og Aab spiller i Adidas tøj. Blandt de større europæiske topklubber i fodbold spiller Real Madrid, Bayern Munchen, AC Milan, og Chelsea F.C. i det tyske tøjmærke.

BRANCHENYT
Læs også