Serier

Udvist kineser i lufthavnen: Pludselig ser fremtiden positiv ud igen

Jobtilbud og støtte fra danskere vælter ind i udviste Yuying Zhangs indbakke. Hun håber, at Danmark vil tage imod hende i fremtiden.

De måske ønskede
Yuying Zhang måtte lørdag middag sige farvel til kæresten Niels Ole Knakkergaard og forlade Danmark. Foto: Niels Hougaard

Som vinterens første sne faldt, fløj Yuying Zhang lørdag eftermiddag ufrivilligt ud af Danmark.

Den 30-årige kineser fik først betalt en uddannelse med SU, men blev udvist på grund af en skilsmisse.

Men selvom hun er ude af landet, holder hun hovedet oppe. Selvom hun hver nat de seneste uger først er faldet i søvn flere timer efter midnat, fordi hun har frygtet, hvad der skal blive af hende, er hun ved godt mod.

Tilbudt job i Tyskland

Hundredvis af danskere har skrevet breve og beskeder til hende med støttende budskaber som ”det gør mig ondt, at det danske system er, som det er”, efter at hendes sag blev beskrevet i Jyllands-Posten i begyndelsen af december.

Samtidig har i alt 10 virksomheder, erhvervsfolk og rekrutteringsbureauer kontaktet hende. Hun er blevet tilbudt job i Hannover i Tyskland for verdens største messecenter for virksomheder.

Fredag var hun til jobsamtale ved Arla i Aarhus. Og hun har fået en række forbindelser til danske virksomheder og organisationer i Beijing, hvor hun kommer til at bo de kommende måneder.

”Det har været meget overvældende. Før følte jeg mig uønsket. Jeg blev jo smidt ud af Danmark. Men nu føler jeg mig ønsket igen. Danskerne giver mig enormt meget positiv opmærksomhed. Jeg føler mig virkelig velkommen tilbage til landet. Pludselig ser fremtiden positiv ud igen,” siger Yuying Zhang, der på grund af udvisningen har måttet afvise flere jobsamtaler, siden hun i september afsluttede sin uddannelse.

Frygter for reglerne

Også kineserens kæreste, Niels Ole Knakkergaard, ser positivt på fremtiden.

”For 14 dage siden var jeg meget bange for, at hun aldrig ville komme tilbage til Danmark igen. Hvem vil dog komme tilbage til et land, som forkaster folk på den måde? Men nu er jeg ikke længere bange. Det er desværre bare utroligt, at der skal så drastiske midler til,” siger han.

Yuying Zhang håber, at Danmark vil tage imod hende i fremtiden. Men hun frygter, at andre regler vil ramme hende, hvis hun vender tilbage. Derfor overvejer hun at tage imod jobtilbuddet fra Hannover Messecenter og bosætte sig i Tyskland.

Samtidig vil hun søge job i København, og hvis missionen lykkes, vil parret bosætte sig i Sverige, hvor tilværelsen som udlænding vil være mere smidig.

Men der skal gå en rum tid, før hun må komme tilbage. For med udvisningen af Danmark følger også en udvisning af EU.

Læs også