Virksomheder fejlansætter i stor stil

40 pct. af de nyansatte i danske fremstillingsvirksomheder stopper inden for et år. Det er dyrt, for en fejlansættelse koster op mod en halv million.

»Danmark har Europas højeste jobomsætning, fordi vores fleksicurity-model giver arbejdsgiveren let adgang til at fyre og hyre,« siger Henning Jørgensen, der er professor ved Aalborg Universitet. Foto: Aalborg Universitet.

Hver gang en dansk fremstillingsvirksomhed ansætter 10 nye medarbejdere, vil de fire af dem ikke være i virksomheden, når et år er gået. Det viser nye forskningsresultater, som erhvervsøkonom og lektor ved Institut for Marketing & Management ved Syddansk Universitet Bo H. Eriksen har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Han har fulgt rekrutteringen i 3.000 danske fremstillingsvirksomheder i 13 år.

»På bundlinjen er det skidt med mange fejlansættelser, fordi det er for dyrt at tage folk ind og oplære dem. Min klare opfattelse er, at det her er et område, hvor der er et betydeligt potentiale for effektivitetsgevinster. Hvis virksomhederne gjorde sig lidt mere umage med at rekruttere, ville de også få en mere stabil medarbejderskare,« siger Bo H. Eriksen...

Læs også