Europæisk vagthund advarer mod Bitcoins

Flere myndigheder har i den seneste uge advaret mod den populære virtuelle valuta.

Bitcoins adskiller sig fra valuta som den danske krone og dollars ved ikke at være bundet op på en centralbank. Foto: AP

Det europæiske banktilsyn EBA advarer nu mod de populære Bitcoins, der i løbet af den seneste tid er eksploderet i værdi og popularitet.

Det skriver Reuters.

"Der eksisterer ikke nogle regler i EU, der beskytter forbrugere, der lider et økonomisk tab, hvis en portal eller et depot, der opbevarer virtuel valuta, skulle gå konkurs eller på anden måde fejle," lyder det i en pressemeddelelse fra EBA.

Et ustabilt grundlag

Tidligere på ugen var det den franske centralbank, der var ude med en advarsel mod Bitcoins, da bankens eksperter mener, at grundlaget for Bitcoins er for ustabilt.

Bitcoins kan bruges til at betale forskellige steder på nettet, og er ofte blevet sat i forbindelse med køb af ulovlige varer som narkotika og hvidvask af penge.

Der findes i dag over 100 forskellige virtuelle valutaer, men Bitcoins er den, der har vundet størst udbredelse.

Svært at regulere

Det europæiske banktilsyn har overvåget Bitcoins gennem længere tid, men har endnu ikke besluttet om, der skal indføres restriktioner over for valutaen.

Hvordan det ville se ud i praksis, er der også stor usikkerhed omkring.

I sidste måned steg værdien af en enkelt Bitcoin for første gang nogensinde til over 1.000 dollars, og på bare en måned var værdien steget med 400 pct.

Mange eksperter har da også advaret om, at der kan være tale om en boble, der bare venter på at briste.

BRANCHENYT
Læs også