Lars Larsen gør op med Jysk-tradition

Jysk-koncernen åbner op for hidtil mørklagte tal, og lægger flere kort på bordet med rekordregnskab.

Forbrugerne i mange lande er forsat præget af den finansielle krise. Det påvirker købelysten, som dog samtidig betyder, at forbrugerne er bevidste om at bruge pengene fornuftigt.

Sådan beskriver Jysk udviklingen det seneste år, hvor koncernen havde en vækst på 6 pct. i omsætningen, der nåede 18,9 mia. kr. Dermed er der tale om et rekordregnskab.

Resultatet før skat steg i 2012/13 med 8 pct. til 2,2 mia. kr.i kæden, der nu har over 2.100 butikker i 35 lande.

Lars Larsen, der ejer Jysk og er bestyrelsesformand, er tilfreds med udviklingen i selskabet, som har åbnet 100 nye butikker det seneste år.

”Kunderne tænker i den tids, som vi befinder os i, meget over, hvor de får mest værdi for pengene – og det er rart at opleve, at mange forbrugere vælger vores tilbud i den situation,” siger Lars Larsen.

Usikre forventninger

Jysk forventer, trods den generelle udvikling, at kunne sikre sig ny vækst i både omsætning og resultatet for 2013/14.

”Forbrugertilliden er fortsat lav i de fleste af vores lande og der er generelt ikke udsigt til en markant bedring i de makroøkonomiske nøgletal. Vores forventninger er derfor præget vaf en relativ stor usikkerhed,” konstaterer Jysk-koncernen.

Målet er i det igangværende regnskabsår at åbne 120 nye butikker. Der er dog ikke planer om at gå ind i nye lande - men i stedet at udbygge de eksisterende.

Større åbenhed

Lars Larsen har for 2012/13 valgt for første gang at lægge tal frem for udviklingen i hele koncernen, der nu bærer navnet Jysk Group. Det er en samlede, interne betegnelse for de 2.100 butikker i selskaberne Jysk Nordic samt det tyske selskab, Dänisches Bettenlager, som ikke hidtil har været omfattet af det offentliggjorte regnskab.

Ud over den internationale Jysk-kæde har dynekøbmanden også en række andre aktiviteter, hvor bl.a. møbelkæderne IdeMøbler og Ilva er opkøbt tidligere i år. Den samlede omsætning i Lars Larsen Group er i dag på 21,5 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også