Ikea siger tak og deler 746 mio. kr. ud

Ikea vil belønne sine medarbejdere for at fortsætte med at arbejde hos møbelkæden.

Der er omtrent 140.000 ansatte i Ikea på verdensplan, men det er uklart hvor mange, der tager del i det nye loyalitetsprogram. Foto: Jiang hongyan/AP

Det er dyrt at skifte ud i medarbejderstaben.

Det ved man hos møbelkæmpen Ikea, der i et forsøg på at fastholde medarbejderne i længere perioder indfører et loyalitetsprogram kaldet "Tack".

Programmet betyder, at medarbejdere, der har været længere end fem år i virksomheden, får del i en særlig pulje, som sættes ind på medarbejderens pensionsordning som et ekstra tilskud.

En god arbejdsplads

Beløbet vil variere fra år til år, men i det første år er der tale om 100 mio. euro - 746 mio. kr., som fordeles i afdelingerne i alle lande.  Det er bestyrelsen i Ikeas ejerselskab, Ingka Holding BV, der fastsætter beløbet til fordeling.

"Vi tror på vores medarbejdere, og vi ønsker at støtte dem i deres aktive år i Ikea, men også når de går på pension.

For Ikea handler det om at være en så god arbejdsplads som muligt, og med de to nye programmer, One Ikea Bonus og Tack!, har vi nu en samlet lønpakke, der er med til at afspejle dette," siger Charlotte Brovil, HR-chef hos Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.

Endnu et program

Det er ikke mange uger siden, at Ikea lancerede et præstationsbaseret bonusprogram kaldet One Ikea Bonus, der betyder, at de ansatte får en bonus, hvis virksomhedens mål bliver nået.

Tidligere på måneden fik de 2.000 ansatte udbetalt en halv månedsløn ekstra som et resultat af et godt regnskab.

Der er omtrent 140.000 ansatte i Ikea på verdensplan, men det er uklart hvor mange, der tager del i det nye loyalitetsprogram.

BRANCHENYT
Læs også