Netflix varsler nyt dyrere abonnement

Topchefen i Netflix står samtidig til en klækkelig lønforhøjelse.

Reed Hastings, adm. direktør for Netflix står til en lønstigning på 50 pct. i 2014. Foto: Paul Sakuma/AP

Den populære streamingtjeneste Netflix, tester for tiden et nyt abonnement, hvor man kan streame tv på fire forskellige enheder på samme tid.

Det skriver amerikanske Marketwatch.

Standardabonnementet tillader, at man kan se Netflix på to flader samtidigt.

Det koster i USA 7.99 dollars, mens det nye abonnement angiveligt skal koste 11.99 dollars.

Det er endnu ikke afklaret, om en lignende abonnementsløsning kommer til at gælde de danske brugere.

Skær ned på delingen

Ifølge Marketwatch skal det nye abonnement ses som første tiltag på vejen til at få flere betalende abonnenter ud af den store seerskare, der bruger Netflix.

"Vi plejer at sige, at et ægtepar fint kan dele et abonnement. Det er helt acceptabelt. Men hvis du har fået adgang til Netflix ved at bruge et kodeord fra din kærestes onkel, så er det ikke i orden," lød det i april fra adm. direktør i Netflix, Reed Hastings.

Netflix har meldt ud, at man regner med, at mindre end 1 pct. af de 40 mio. abonnenter verden over vil gøre brug af det nye abonnement.

Succes belønnes

Netflix har haft stor succes i 2013, hvor selskabet er nået ud til 41 lande og samtidig oplevet stor succes med egne tv-produktioner.

Mest kendt er nok den populære serie 'House of Cards' med Kevin Spacey, der er blevet rost til skyerne af både anmeldere og netflix-brugere.

Selskabet har også gjort det godt på børsen, og det får den adm. direktør Reed Hastings at mærke i 2014.

Han står til en lønstigning på 50 pct., så hans årsløn bliver 3 mio. dollars, og samtidig får han for 3 mio. dollars aktieoptioner i Netflix.

Aktie med raketfart

Kursen for en Netflix-aktie er i løbet af 2013 firedoblet.

Det er kommet flere ansatte til gode.

Selskabet er nemlig kendt for sin noget utraditionelle tilgang til ferie og aflønning.

Medarbejdere i Netflix har selv kunnet vælge, om de har villet have halvdelen af årslønnen udbetalt i aktier. Det har i hvert fald i år været en særdeles god ordning for medarbejderne.

De ansatte i Netflix bestemmer også selv, hvor meget ferie de vil have. Overdriver de på feriefronten, så de ikke kan færdiggøre deres arbejdsopgaver ordentligt, bliver de dog fyret.

BRANCHENYT
Læs også