Danske Bank-ansatte i Irland får formue

Aftrædelsesordningerne i den irske del af banken er meget gunstigere end for de danske kolleger.

I 2005 købte Danske Bank National Irish Bank, hvilket dengang blev set som et klogt træk af flere analytikere. Foto: Mathias Christensen

Fyringen af 150 bankansatte i Irland kommer til at koste Danske Bank et større millionbeløb.

Det skriver DR.

Banken har afsat 250 mio. kr. til det næste halve års afskedigelser i den irske del af Danske Bank samt lukningen af bankens irske gren for privatkunder, og en stor del af det millionbeløb vil ifølge DR gå til fratrædelsesordninger.

Ifølge DR viser en aftale mellem Danske Bank og fagforeningen for de irske ansatte, at aftrædelsesordningerne i Irland er meget mere fordelagtige, end dem banken har indgået med danske medarbejdere.

Dobbelt så gode

I november sidste år fyrede Danske Bank 250 medarbejdere i Danmark.

Og de aftrædelsesordninger, der dengang blev forhandlet på plads, var ifølge DR's oplysninger kun halvt så fordelagtige som de irske aftaler.

Det får dog ikke formanden for de irske bankansatte til at juble.

"Vores medlemmer er meget skuffede, vrede og fornærmede over Danske Banks opførsel over for dem. De har ofret sig meget i tidens løb, hvor de blandt andet har medvirket i flere store sparerunder, siger Larry Broderick til DR.

Bedre vilkår i Danmark

Danske Bank forklarer uligheden i aftrædelsesordningerne i de to lande med de store forskelle, der er på det irske og det danske arbejdsmarked.

"Det lyder af meget. Men man er nødt til at se det i den kontekst, at I Danmark har man gode vilkår, idet vi for eksempel har arbejdsløshedsforsikring. I Irland er der nogle helt andre grundvilkår, der gælder på arbejdsmarkedet. Der er ikke tilsvarende forsikring og der er en anden arbejdsløshed," siger Helle Havgaard, der er HR-direktør i Danske Bank til DR.

Arbejdsløsheden i Irland er omtrent dobbelt så høj som i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også