Blackberry sagsøger tv-kendis

Tv-vært har lanceret et tastatur til iPhones, der angiveligt kopierer Blackberrys design.

Smartphones fra Blackberry har en dedikeret brugerskare i toppen af samfundet. Foto: AP/Richard Drew Den sagsøgte tv-vært er manden i midten, der står op. Foto: Michael Becker/AP

Den populære tv-vært Ryan Seacrest fra sangkonkurrencen 'American Idol' er blevet sagsøgt af den canadiske mobilproducent Blackberry.

Det skriver Reuters.

Tv-værten er en af grundlæggerne bag firmaet Typo Products LLC, der bl.a. sælger små keyboards til Apples iPhone 5.

Smigret, men betal

Spliden mellem Typo Products og Blackberry er opstået, da mobilproducenten mener, at det lille keyboard minder for meget om Blackberrys.

Blackberry er kendt for at have et fysisk tastatur på alle sine modeller.

"Vi er smigret over deres lyst til at tilføre vores keyboard til andre telefoner, men vi vil ikke tolerere den slags uden en fair kompensation for brug af vores materielle rettigheder og teknologiske innovation," lyder det fra Steve Zipperstein, der er chefjurist i BlackBerry i en pressemeddelelse.

Økonomisk nedtur

For Blackberry har 2013 været noget af en økonomisk nedtur.

Virksomheden brændte blandt andet inde med en enorm beholdning af selskabets nyeste modeller, da salget har svigtet på verdensplan.

Selvom meningmand vender Blackberry ryggen, er der en skare af meget dedikerede og magtfulde brugere af Blackberrys produkter.

Det var eksempelvis en Blackberry, der blev brugt af Helle Thorning-Schmidt til at tage 2013 vel mest kendte 'selfie' med den amerikanske præsident Barack Obama og Storbritanniens premierminister David Cameron.

De er i øvrigt begge to Blackberry-brugere.

Læs også