Mild vinter giver få sæsonfyringer

Den milde vinter betyder langt færre sæsonfyringer i de nordsjællandske bygge- og håndværkervirksomheder end sidste år.

Det fortæller formanden for Dansk Byggeri i Nordsjælland, Jørn Simonsen til Frederiksborg Amts Avis.

Mens der i december 2012 var sne 22 frostdage, så var der kun fire i december 2013, som i øvrigt havde en gennemsnitstemperatur på cirka plus frem grader. Det gør en stor forskel for virksomheder, der har udendørs opgaver for tømrere, murere og jord- og betonfolk.

- Som vejrudsigterne tegner sig, så har vi allerede nu to produktive måneder mere end sidste år, og udsigterne til isvinter bliver stadig mindre, siger Jørn Simonsen, der ikke er i tvivl om, at det milde vejr kombineret med følgevirkningerne af de to storme giver et rigtigt godt spark til håndværksvirksomhederne.

- Stormskaderne, og det at vi kan udbedre dem allerede nu i stedet for at vente til april måned, vil give de lokale entreprenører og håndværkere et frisk pust. Vi kører på højeste gear allerede nu og behøver ikke vente på snefrit, og derfor behøver vi ikke sæsonafskedige vores mearbejdere, hvilket betyder at rigtig mange folk undgår at skulle lægge vejen forbi jobcenteret, siger Jørn Simonsen.

Milliarder kom blæsende

De to storme Allan og Bodil, som hærgede Danmark i 4. kvartal 2013 har medført mange skader, som giver en samlet aktivitet til byggeriet for i omegnen af 7-8 mia. kr, vurderer adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, der er brancheforeningen for landets byggecentre og byggemarkeder.

- Aktiviteten vil uden tvivl løftes på den korte bane, men jeg ser det også som en rigtig god mulighed for at vi i byggebranchen, sammen med de politiske initiativer, for alvor kan få skubbet os ud af det lave aktivitetsniveau og den generelt negative stemning omkring vores branche. Så jeg tror og håber på et 2014 med længe ventet fremgang, siger han.

BRANCHENYT
Læs også